Elftal overweegt te stoppen met competitievoetbal

Nieuwsgierig ????????

Het einde van het seizoen 15/16 is bereikt, voor sommigen even lekker geen voetbal maar voor anderen een gemis. Want wat is er toch mooier om de zaterdag te beginnen met wat jeugdvoetbal en aansluitend senioren of dames. Bij de D2 kunnen we terug zien op een geslaagd seizoen. Voor bijna iedereen was het de eerste keer op een groot veld en dan ook nog met een zeer jonge ploeg moest dit maar even gebeuren.

Al in de voorbereidingen lieten deze Peendermantsjes zien dat ze kunnen voetballen en dat die regeltjes en belangrijke dingen op het grote veld wel heel snel opgepakt werden. De poule van de bekerwedstrijden werd overleeft en in de knock-out wedstrijd werden we uitgeschakeld. Dan de competitie tot de winterstop, deze werd afgesloten met een tweede plaats. Maar wat nou als de competitie was uitgespeeld waren we dan nog eerste geworden ?  We zullen het helaas nooit weten omdat er in die periode bijna nooit een wedstrijd meer ingehaald kan worden. De zaalcompetitie was dit seizoen best zwaar, lange afstanden en goede tegenstanders. De indeling van de voorjaars competitie was ook bekend en deze zag er leuk uit, allemaal teams die tweede waren geworden voor de winterstop. Al snel bleek dat D2 leuk mee kon doen en dat het elke week weer een verrassing zou zijn wie van wie zou winnen. Met nog drie wedstrijden te spelen had zelfs de nummer laatst kans op het kampioenschap. Uiteindelijk werden we vierde en konden we terug zien op weer een geslaagd seizoen. Dan kwamen er nog de toernooien, eerst het Swieringa toernooi in Opende, door twee wedstrijden te winnen moest er de laatste gelijkgespeeld worden tegen Harkema (kampioen 2e kl.) om de eerste prijs binnen te behalen. En met een spannend potje en kansen aan beide kanten werd deze wedstrijd afgesloten met de brilstand en zo was de grote beker voor de Peenders. Het tweede toernooi was in Surhuisterveen en deze werd net als in Opende gewonnen. Na deze toernooi overwinning kwamen de heren van de leiding al los, jongens we stoppen met de competitie en we willen alleen nog maar toernooien spelen. Dit is toch veel mooier jullie zijn echte toernooi vechters. Iedere keer is de laatste wedstrijd van groot belang en toch doen jullie het steeds weer, de mouwkes omhoog en er voor gaan. Als laatste werd er nog gespeeld op het toernooi in Harkema, het vertoonde spel was deze keer niet altijd even geweldig. Maar toch gebeurde het vandaag weer………… en wat denkt u ?   Ja hoor onze Peendermantsjes van D2 pakten weer de eerste prijs. En wederom werd er geroepen we stoppen met de competitie en spelen alleen nog maar toernooien SUPER PEENDERS  !!!!!!!!!!!!!!

Als razende reporter van deze sterren kan ik wel zeggen namens de jongens en ouders; Edwin en René ………..   bedankt ……….. bedankt dat jullie ons hebben gecoacht ………. maar ook als oppas deden jullie het goed en wat hebben jullie de mannen goed laten voetballen. Namens de jongens en de coaches kan ik ook een groot compliment geven aan de ouders die elke week weer ……. zorgden voor vervoer tijdens de uitwedstrijden maar het allerbelangrijkste de steun langs de kant. Want wat is dat toch fijn als je het geklap hoort bij de duels van onze Peendermantsjes maar ook de complimenten……… goed gedaan jongens ………. mooie aanval……….. kom op jongens doorgaan…… allemaal positieve reacties langs de kant. En het is toch een prachtig gezicht dat er een hele rij supporters langs de kant staat. Nu gaan we eerst vakantie vieren en daarna hopen we dat jullie er allemaal weer zijn als het nieuwe seizoen begint.   Een hele goede vakantie allemaal en tot volgend seizoen. FORZA PEENDERS !!!!!!!!!!!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht