Grootegast JO9-5 in tweede helft naar overwinning op Opende JO9-3

Zaterdag stond de derby van ‘het Westerkwartier’ op het programma.  In Grootegast werd aangetreden tegen de plaatselijke voetbaltrots. In een gelijkopgaande wedstrijd delfde Opende uiteindelijk het onderspit en verloor met 3-6.

Het team had afgelopen week een aantal wijzigingen doorgevoerd en vanaf nu zijn Chris Pool en Collin Hiemstra aan de ploeg toegevoegd. Voor de wedstrijd weer de bespreking en door een groot aantal werd weer geroepen: “Jurre op doel, twee verdedigers daarvoor, drie middenvelders (met twee daarvan kort tegen de zijlijn aan voetballend) en één diepe spits”.

Grootegast bleek een gewaagde tegenstander en mocht ook als eerste scoren. De “Peendermantsjes” stroopten de mouwen op en wisten middels een onvervalste hattrick op een 1-3 voorsprong te komen. “Jullie zijn slecht”, riep er al eentje van Opende, maar niks was minder waar en Grootegast kwam nog voor rust langszij (3-3).

In de tweede helft startte Opende voortvarend, echter ontbrak het deze wedstrijd bij de voorwaartsen aan scoren. Er werd of iets te lang doorgelopen met de bal, terwijl er medespelers vrijliepen of er werd zelf  te laat tot schieten overgegaan, waardoor de tegenstander net nog de schoten konden blokken.  Ook bleek de tegenstander over genoeg voetballende kwaliteiten te beschikken en zo kon Grootegast in de tweede helft uitlopen naar een 6-3 overwinning.

Tot slot werd de penaltyreeks wel winnend afgesloten, mede doordat onze keeper veel ballen wist tegen te houden.

Als we volgende week iets ‘EERDER OVERSPELEN, STRAKKER INSPELEN EN EERDER OP GOAL SCHIETEN’  dan zit er vast meer in tegen Zuidhorn (JO9-9). We spelen dan thuis om 10:40 uur.

Spelers: Jurre de Bruin, Silas Mulder, Wouter Agsteribbe, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, Collin Hiemstra, Chris Pool en David Graansma.

Peender goals kwamen deze x van: Milan (3x)

Speler van de Week: David Graansma. Altijd een rots in de branding en vooropgaand in de strijd.