MD1 laat punten liggen

Afgelopen zaterdag gingen de meiden van MD1 met een grote groep supporters richting V.V. Drachten. Daar stond om half 12 een wedstrijd tegen de Drachtster MD1 gepland. Omdat MC1 van V.V. Opende vrij was, ging bijna het gehele team mee om de meiden aan te moedigen!

De meiden gingen voortvarend van start en de eerste 15 minuten waren ze het betere team qua spel. De tegenstander daar en tegen poeierde iedere bal die in de buurt van de goal kwam richting Fiona. Gelukkig voor ons gingen heel veel ballen om de goal heen en als ze al in het midden belanden stond daar onze keeper die ze tegenhield. Onze meiden gingen wat gerichter te werk en had iets minder schoten op de doel, maar in de 14e minuut wist Lynke-Rens de bal in het doel te krijgen.

Opluchting langs de kant bij de harde kern, deze waren inmiddels al druk aan het analyseren geslagen waar het steeds fout ging. Trainster Jessica was er ook en werd van goedbedoelde adviezen voorzien waar ze het beste aandacht aan kan besteden tijdens de volgende training. Iets met "de beste stuurlui" ofzo....

De overige 15 minuten van de eerste helft verslapte Opende. De meiden konden het tempo niet meer bij benen en hadden een ranja-break nodig. V.V. Drachten maakte hier gebruik van en wist voor de rust een goal te maken. We gingen 1-1 de rust in.

Na de ranja gingen de meiden weer vol energie van start. Maar ook Drachten was van de nodige ernergie voorzien en lieten dat zien ook. Beide teams hadden weer volop kansen en Drachten benutte deze ook. Tot 2 keer toe!!!
Opende kreeg verschillende corners maar steeds stond er een tegenstander in de weg om hieruit te scoren. Weer was het Drachten die wel wist te scoren, 4-2. Gelukkig kwam er ook het moment Lynke-Rens dat sneller was en een tweede doelpunt wist te maken, 4-2. Met nog 10 minuten te gaan ging het tempo omhoog, de spanning bij het publiek steeg ook. De Peender Famkes wisten de bal in de buurt van de goal van de tegenpartij te houden en het jonsgte Peender Famke kreeg de bal voor de voeten. Ze bedacht zich niet en scoorde. Annelie, en ook de harde kern, gingen uit hun dak. Haar eerste goal!

De scheidsrechter bedacht dat het tijd was en de V.V. Drachten ging er met de winst vandoor.