Ongenode gasten op Peender sportpark!!!

Het is alweer een tijdje geleden dat wij van ons hebben laten horen, maar dat betekent niet dat we niet de Peender verrichtingen hebben gevolgd. Sterker nog, we zijn inmiddels echte “Peenderfamkes” geworden en volgen de verrichtingen dan ook op de voet!!! Maar wij blijven graag in de anonimiteit en hebben daardoor even niks van ons laten horen. De laatste keren kwam de onthulling namelijk wel heel erg akelig dichtbij……

Genoeg over ons geluld, nu maar eens over de Peenders. Tot dusverre hebben mijn kompaan en ik zo ongeveer een X-aantal wedstrijden bezocht van de Peender teams deze jaargang. Van senioren- tot jeugdwedstrijd, van heren- tot meisjesteam, we hebben iedereen nu al meerdere malen in actie gezien en kunnen dus een aardige mening vormen over de Peenders.

Op de donderdagavond stappen we altijd op de mountainbike om de nodige calorieën weg te trappen…… We besluiten ons rondje steevast volgens een vaste route. Vanaf Trimunt richting de Provincialeweg en uiteraard nemen we dan altijd de afslag naar de Verbindingsweg waar we dan nog even een glimp opvangen van de afsluitende training heren 1. Ook deze week waren de manschappen van Wietse op dat moment verwikkeld in een hevige strijd tijdens de partij, maar deze keer zijn we afgestapt. De fietsen even tegen het hek, sorry Henk Kraaijinga, niet geheel op de juiste plek, maar snel even onder de reclame borden van ING hebben we de fietsen geparkeerd. Op het Peender hoofdveld waren de manschappen van dat “drukke mannetje langs de lijn” bezig om de D1 van Grijpskerk te ontmantelen. Nadat we op de hoogte waren gebracht van de juiste tussenstand en het resterende deel aangezien te hebben, kunnen we gerust spreken van een geslaagde missie.

Vanaf het 2e veld waren er ook heel wat geluiden te horen en hebben we daar dus ook even ons gezicht om het hoekje gestoken. Hier waren de manschappen van Wietse C. druk in de weer om zich de voetballessen eigen te maken. De, uitgedunde, selectie van het vlaggenschip werd dus ook aan een training blootgesteld, maar toch misten we wat reuring op het veld. Nog druk discusserend over wat er nou precies ontbrak stapten we weer op de mountainbike en werd er koers gezet richting het ambtenarendorp “DKV”. Het was zo ter hoogte van de zand reed naast het paleis van “Fryske Harry” toen het besef ineens binnenkwam. “Oppergoeroe” Rene S. ontbrak met zijn B-junioren op het veld……!!! Eenmaal thuis gekomen moest uiteraard snel de app geraadpleegd worden, waarna bleek dat de deze boys de topper winnend hadden afgesloten en zodoende (nog) op titelkoers blijven.

Tijdens de vrijdagmiddag borrel bij onze werkgever stonden mijn kompaan en ik nog even kort bij elkaar. “Morgen nog speciale plannen? Nee, jij wel?? Ook niet?? Mooi, dan gaan we maar weer eens een dagje Peen inplannen.” Even hebben we zelfs nog overwogen om er een weekend van te maken aangezien het circus van de 35+ dit weekend in de Peen was aanbeland, maar de slaapplaatsen bij Gastenhof Bouma waren allemaal al volgeboekt zodat dit, helaas, geen optie meer was.

Zodoende werd zaterdagmorgen, dit keer per auto, de reis ingezet richting de Peen. Dit keer hadden we unaniem besloten om geen uitwedstrijden van de jeugd te bezoeken. Al die energie zou mee worden genomen worden richting die o zo belangrijke uitwedstrijd in Rottevalle. Op het moment van afslaan naar de Verbindingsweg stoof ineens Henk “de Tank” voorbij op zijn solex. Waar je dan verwacht dat hij het Peender sportcomplex opent bleek alles al weer gereed te zijn dankzij de inzet van “Kraaij” Langzamerhand druppelden er meer- en meer Peenders binnen en kon er om 9 uur afgetrapt worden voor de eerste potjes.

Op het hoofdveld was het D2 die koploper Oldeboorn op visite kreeg. De heenwedstrijd werd ruim verloren, maar vandaag werd de koploper met lege handen richting uitgang geduwd. Dankzij een 5 – 2 overwinning konden er 3 punten worden bijgeschreven en zijn deze youngsters inmiddels opgerukt naar plek 2.

Blijkbaar was het D-day in de Peen, want ook de famkes van MD1 kregen de koploper op visite. Dit was ook af te zien aan het gezicht van ene Willem P., al gingen er ook geruchten in het rond dat dit het resultaat was van een avondje 35+…… Een helft lang kon deze worden bijgebeend en werd de koploper flink aan het wankelen gebracht. Na de limobreak moesten use famkes hun meerdere erkennen in de bewoners van het Drachtster bos, en zij sloten af met een 1 – 3 nederlaag.

Een half veld verderop waren de manschappen van Michel de acteurs. Onder het toeziend oog van vele familieleden en supporters waren zij hard onderweg naar de overwinning, maar moesten kort voor tijd de gelijkmaker incasseren. Al voelde dit punt voor Michel toch wel als een “echte” overwinning.

Inmiddels hadden de youngsters van Opende F1 ook bezit genomen van de Peender velden en zij rekenden af met runner up Friese boys F1. Middels een 4 – 3 winstpartij konden ook deze boys weer 3 punten aan hun totaal toevoegen. Ook van Doezum sr. had de avond van de 35+ overleefd. Waar hij op die avonden alleen aan het roer staat, doet hij het bij de E1 samen met Marcel. Beide heren stonden er rustig bij, en zagen hun boys na een spannende strijd winnen van Hardegarijp. Weer een koploper puntloos naar de uitgang van het Peender sportpark gedirigeerd!!

Tijdens de laatste potjes op het 2e veld hadden we al een aantal malen met een schuin oog gekeken naar het hoofdveld, maar deze bleef maar leeg. Waar we “het drukke mannetje langs de lijn” hadden verwacht, was er nu totaal geen beweging te zien. Navraag leerde dat deze wedstrijd was uitgesteld. Zodoende gingen we rond 12.30 uur naar de uitgang van Peender sportpark. Normaliter proberen we nog een “balletje” te scoren onder de luifel, maar gezien ons reisschema was er daar geen tijd voor dit keer. Bij de senioren konden we vandaag maar 2 wedstrijden vinden. Het 2e van de Peenders mochten aantreden in en tegen runner up Buitenpost en wisten hier een zeer verdienstelijke 0 -1 overwinning te pakken. De meiden van Sas hebben de afgelopen weken hard gestreden tegen het “degradatie spook” en inmiddels enige afstand genomen t.o.v. de plekken die rechtgeven tot degradatie. Voor hun dus een weekendje van wel verdiende rust.

Bij het verlaten van de Peen werd nog even de nieuwe tuinmeubel-outlet van hoofdsponsor Ytsma bezocht. Even proef zittend op wat meubels buiten bij de piramide zagen we de bonte stoet aan auto’s de Peen verlaten en werd er koers gezet richting Rottevalle. Het vlaggenschip van de Peen werd daar verwacht om de strijd tegen degradatie een halt te roepen. Nadat wij een rondje langs het veld hadden gemaakt maakte mijn kompaan de volgende opmerking “Er staat bijna een compleet elftal met schorsingen en blessures langs de kant” De Peenders zitten dus overduidelijk in de hoek waar de klappen vallen en zullen dus iets moeten doen om het tij te keren.
Na een onderhoudende 1e helft, waarin de Peenders tot tweemaal toe een voorsprong pakten, moest er toch met een gelijke stand de thee en het nodige fruit van JD genuttigd worden. Nadat de 3 – 2 op het bord was gebracht en er nog een klein kwartier was te gaan, was het duidelijk dat er wat omgezet moest nog worden. Alles of niets zou je zeggen…… De omzetting kwam wel, maar het was geen sein voor een “alles of niets” poging van de Peenders. Ook vandaag dus weer een nederlaag voor de Peen en daarmee blijft de ongenode gast “het degradatie spook” rondwaren op de Peender velden……

Bij thuiskomst nog 1x de VVO app checken op het resultaat voor de B-junioren. Ook vandaag trokken zij weer aan het langste eind en verstevigden daarmee de leidende positie.

Wij als “VVO-watchers” zullen ook de komende weken weer vaak rondom de wedstrijden aanwezig zijn. Ondanks dat “het spook” rondwaard bij de Peenders, hebben we ook vandaag weer verbaasd rondgekeken in Rottevalle. Overal waar deze rode brigade aantreedt volgt er een heel trouw leger aan supporters!! Dat moet toch helpen richting handhaving……!!

Groeten van “de twee toevallige passanten”

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht