Opende D1 boekt overwinning in nuttige oefenwedstrijd!!!

De boys hadden dit weekend een vrije zaterdag in het verschiet aangezien er voor vandaag een beker/inhaal ronde was gepland. Om toch ook vandaag maar weer de nuttige minuten en meters te kunnen maken was er daarom een oefenpotje ingeroosterd en was Buitenpost C3 vandaag de sparringpartner van de Peenders.

De Blauwkes arriveerden keurig op tijd op het Peender sportpark en op dat moment werden we wel even met de neus op de feiten gedrukt……!!! In juni vorig jaar speelden beide ploegen ook al eens tegen elkaar en was het verschil qua lengte niet al te groot, maar 8 maandjes verder was het duidelijk dat de Peenders op dat vlak erg achter gebleven waren…… De “twee J’s” keken elkaar eens vertwijfeld aan en kwamen tot de conclusie dat gasten vandaag minimaal zo groot waren als hun zelf, al kan dat ook snel natuurlijk bij deze beide heren……

Peenders nemen het heft in handen……

Tijdens het praatje vooraf van beide coaches werden nog snel even de “nieuwe” regels doorgenomen die horen bij het C-junioren voetbal en voor het overige werden de boys het veld opgestuurd met de boodschap “lekker voetballen en laat maar zien wat jullie kunnen”.

Na een ietwat aftastend begin waren het de Peenders die de eerste kansjes bij elkaar speelden, maar ook de gasten wisten toch de 16 op de overkant wel te bereiken…… Het was even aanzien, maar langzamerhand zag je toch dat de Peenders elkaar wat gemakkelijker konden bereiken en er voetballend meer dan goed onderuit konden komen. Na een snelle aanval werd er aan de blauwe zijde even aan de noodrem getrokken en wisten de Peenders vanaf de stip de terechte voorsprong te pakken. Tja, en dan zie je wat de boys eigenlijk kunnen. Zonder ontzag, maar wel respectvol, voor die “reuzen” werden de duels vol aangegaan en doken die “kleine” Peenders keurig in de gaten die er achterin lagen. Zodoende wisten de boys zich een aantal prima kansen bij elkaar te spelen en na iets meer dan een kwartier spelen stond er een nette 2 – 0 voorsprong op het bord.

Keeper Jildert zag nog een flink aantal malen de rode brigade voor zich op doemen, maar wist meer onheil voor zijn team te voorkomen en zijn ploeg zo dus in de race te houden. Je zag de boys denken “goh, dit gaat best wel leuk zo” en de echte scherpte verdween even. Hier wisten de gasten optimaal van te profiteren en zodoende werd de marge kort voor de limobreak nog snel even terug gebracht tot 2 – 1.

Leuk pauzepraatje……

Uiteraard moest het duo “Jan en Jan” hun ei even kwijt, maar de boys wisten zelf ook wel te vertellen wat er beter kon in het resterende deel. Zodoende werd al snel volmondig de afspraak gemaakt om vol door te gaan en deze voorsprong verder uit te breiden om op die manier de winst over de streep te trekken.

Peenders drukken door……

Met de afspraken nog vers in het geheugen waren het de Peenders die direct weer vol gas gingen en binnen de minuut al weer gevaarlijk door wisten te komen. De goal hing in de lucht, maar het duurde nog even voordat die binnen viel. Uiteindelijk was het na 7 minuten wel raak en werd de marge weer op 2 gebracht. Hierna konden de Peenders de wedstrijd redelijk eenvoudig uitspelen, ook al werd er zo nu en dan wel eens een sprintduel achterin verloren. Steeds was er dan op tijd de nodige rugdekking om zodoende het eventuele blauwe gevaar te bezweren. De Peenders wisten zichzelf daarnaast nog een flink aantal kansen bij elkaar te tikken, maar het binnenlopen wou niet echt lukken. Desondanks kwam de voorsprong voor de Peenders niet meer in gevaar en uiteindelijk wisten de boys in de slotminuten dan nog wel 1x te scoren en de marge zo op 3 verschil te brengen.

Tevredenheid troef bij technische staf……

Natuurlijk ging niet alles goed, maar toch hebben de boys zich weer positief laten zien. Ondanks het fysieke verschil was het ook vandaag steeds weer “duel op duel” van de Peenders en wisten de gasten zich hier geen raad mee. Met iets meer scherpte voor de goal had de uitslag aardig kunnen oplopen, maar we kennen allemaal de uitspraak van Nederlands enige echte nummer 14:

niet elke kans is een goal, maar ook elke goal was niet een kans

Volgende week gaan de boys weer verder in de competitie en komen de lokale helden van RWF D1 naar het Peender sportpark. Ook dan zullen de boys weer alles uit de kast moeten halen om tot een positief resultaat te komen.

Ondanks hun eigen potje werd er na afloop direct wel even geïnformeerd naar de uitslag van de Peender cupfighters van E1. Nadat de boodschap was aangehoord van een dikke 8 – 1 overwinning kon er met een gerust hart de douche worden opgezocht. Voor spelers en coaches van Opende E1, namens iedereen van Opende D1, van harte gefeliciteerd met jullie bekersucces!!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag binnen gelopen” door: Albert Nijboer (1x) Sander Doetjes (1x) Roan Alssema (1x) en Collin Piersma (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht