Opende D1 houdt stand in topper!!!

Nadat de boys in de 1e wedstrijd deze competitie een nederlaag hadden moeten accepteren, werd daarna gestaag de weg omhoog ingezet. Naast de twee oefenpotjes tussendoor werden de volgende 4 competitie duels omgezet in winst en zo zijn de boys dus nu alweer 6 wedstrijden op rij ongeslagen. We vinden de Peenders inmiddels terug op plek 3 op de ranglijst en vandaag wachtte er de strijd tegen de Sweach D1 op eigen sportpark.

Voor de winterstop waren beide ploegen ook al bij elkaar ingedeeld en na een nek aan nek race trokken onze boys middels het kampioenschap aan het langste eind. Op vreemde bodem werd er gewonnen van de Sweach maar de tegenstander van vandaag staat nu wel met een 100% score ongeslagen bovenaan. Een onvervalste topper dus op het programma vandaag voor de boys!!!

Vol aan de bak……

Een mooie diepgroene grasmat met het zonnetje erbij en twee voetballende ploegen, de ideale ingrediënten voor een mooie pot voetbal. Beide coaches hadden vooraf nog even kort een onderonsje over het wel een wee in deze competitie en vanaf de aftrap bleek wel dat beide ploegen ook nu weer aan elkaar gewaagd waren. Het waren de gasten die als eerste gevaarlijk doorkwamen, maar Wopke wist zijn handen weer prima achter de bal te krijgen. Hierna was het even Peender tijd, maar ook zij wisten de kansen niet om te zetten tot goals. Zodoende ontstond er langzamerhand weer een potje waarin beide teams veel strijd moesten leveren in de onderlinge duels en waarin de details vandaag dus het verschil zouden maken.

Waar de boys normaliter al vaak snel het net weten te vinden, was dat vandaag toch wel even anders. Gedurende de 1e helft waren er wel degelijk wat kansen, maar tot scoren kwamen de Peenders niet. Ook de bezoekers wisten in de tegenstoot het net niet te vinden en zodoende werd er met een “bloedeloze” 0 – 0 de rust ingegaan.

Skerpte in limobreak……

Waar normaliter de limobreak genuttigd kan worden met een bijna altijd geruststellende voorsprong, was het vandaag toch echt even alle hens aan dek. Na nog even wat aanvullingen en wat water flessen vullen werden de boys weer naar buiten gestuurd.

Net wel of net niet……???

Ook in het 2e deel ging het op en neer tussen beide ploegen. Beide teams wisten wel gevaarlijk door te komen maar de beide goalies lieten zich (nog) niet verrassen. Zodoende was ook dit deel geheel in evenwicht. Langzaamaan naderde de slotfase en zag je de onrust langs de lijn wat toenemen. Nog steeds geen Peender goal, het zal toch niet…?? De boys beseften ook dat ze met een gelijkspel vandaag eigenlijk niks zouden opschieten in de race met de concurrentie en dus werd er nog maar eens een tandje bijgeschakeld. De gasten werden meer en meer opgesloten en dit resulteerde toch nog in wat kansjes en een aantal hoekschoppen en dan is het hopen dat bal een keertje goed valt. Uiteindelijk viel er een bal heerlijk voor de voeten van Jesse en hij schoot binnen……

Althans dat was de lezing van de Peenders. Waar de boys de handen in de lucht staken werd de bal op/voor/achter de doellijn uit het de doelmond geschoten door de gasten. De goed fluitende vd. Woude Sr. had door een woud van benen geen goed zicht en moest dus op de grensrechter af gaan. Deze oordeelde dat de bal niet binnen was en zodoende bleef de “nul” op het bord staan. Nog gaven de Peenders het niet op, maar ook de laatste mogelijkheid wou niet goed vallen en uiteindelijk bleven de boys vandaag steken op 0 – 0.

Mooie reeks ten einde……

Door deze doelpuntloze remise kwam er een einde aan een knappe serie van de boys. Voor het eerst dit seizoen, in 27 wedstrijden, kwamen de boys een keer niet tot scoren……

Uiteraard was de “har(ry)de kern” ook vandaag weer aanwezig en was de mening vanuit deze groep weer even helder als altijd “tevreden over het vertoonde spel en inzet coach, maar volgende keer willen we weer doelpunten zien” Met deze boodschap zal er komende week weer hard getraind moeten worden, want er komen nog een aantal fraaie wedstrijden aan waarin de boys zich graag willen profileren. Volgende week reizen de boys af Frieschepalen waar RWF D1 de volgende tegenstander is.

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht