Opende D1 kan zich opmaken voor een spetterend einde!!!

Afgelopen woensdag moesten onze boys het strijdperk verlaten met een gelijkspel en werd de achterstand op de koploper groter in plaats van verkleind…… Uiteraard een domper, maar de hoop werd nog niet opgegeven. Het programma van de Peenders is misschien niet de makkelijkste, maar die van de koploper ook niet, dus was vandaag gewoon domweg de overwinning een must.


Voor de Peenders stond er vandaag de thuiswedstrijd tegen Bakkeveen op het programma. Waar de Peenders plek 2 innemen, vinden we de gasten van vandaag terug op plek 4 met 2 punten minder dan de Peender brigade. Kortom, ook vandaag weer een gevaarlijke tegenstander.

Al snel op achterstand……

Vooraf werden even de mogelijke scenario’s doorgenomen en was de eindconclusie al snel compleet helder. Alleen bij winst kunnen we na vandaag eventueel nog mee tellen, dus we knallen er vanaf het 1e fluitsignaal direct in…… Helaas werd deze afspraak niet echt vertaald in de opening en na 3 minuten waren het zelfs de gasten die profiteerden van een fout achterin en zodoende de voorsprong pakten……

Als coach grijp je dan direct met de handen naar het grijze haar, maar de boys trokken onverstoorbaar hun schouders op. “Laat hem maar even, we draaien dit wel om”, was de gedachte, en inderdaad nog geen 4 minuten later stond er 2 – 1 op het bord…… Halverwege wisten de boys zelfs de stand op 3 - 1 te brengen en was het inmiddels wel duidelijk dat de punten in de Peen zouden blijven vandaag. Net voor de bekende limobreak wisten de gasten de marge nog te verkleinen en verdween de coach alsnog met een “gezicht op onweer” naar de kleedkamers.

Zelfbewustheid in limobreak……

In de limobreak werden de boys nog even voorzien van wat praktische tips. Uiteraard werden deze aangehoord en zou het dit keer beter vertaald worden op het veld.

Punten in de tas……

Dat de boodschap goed was doorgekomen was al snel duidelijk. Binnen de 6 minuten wisten de boys 2x doeltreffend af te ronden en werd de stand naar 5 – 2 gebracht. Waar normaliter de boys dan altijd vol doortrekken, bleef dit vandaag achterwege. Her en der waren er nog wel wat kansen, maar het vizier stond niet op scherp en ook de vele pijntjes speelden de boys nogal wat parten. Zodoende hebben we misschien niet ons beste wedstrijd laten zien, maar werd er wel aan de opdracht voldaan. De drie punten in de Peen houden en dan maar afwachten wat de concurrentie vandaag doet……

Op naar een spetterende ontknoping……

Waar de Peenders vandaag dus de 3 punten wel veiligstelden, was het de Sweach die onderuit ging tegen Drogeham. Hierdoor is het verschil op de ranglijst terug gebracht tot 2 punten en zal de beslissing volgende week vallen. In een onderling duel gaan De Sweach en de Peenders dan uitmaken wie de titel voor zich opeist. Voor de Peenders telt alleen de winst, bij alles minder dan 3 punten gaat de titel naar de Sweach.

Ook de “har(ry)de kern” was weer tevreden met het behaalde resultaat, maar vanuit die hoek kwam toch nog wel even een domper: “Sukses nije wyke, ik bin ik der dan net, bin dan een wykeintsje fuort……” Zonder de woordvoerder dus, maar uiteraard rekenen de boys dan wel op veel steun langs de lijn!!!!

Aanstaande woensdag wacht eerst het “Jan Swieringa” toernooi. In het zeer sterk bezette deelnemersveld nemen de boys het dan op tegen de teams van Jong Harkema, Grootegast, Grijpskerk en Kollum.

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Sander Doetjes (4x) en Roan Alssema (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht