Opende D1 knokt zich naar een gelijkspel!!!

Voor de Peenders nadert het einde van de competitie en op 3 speelronden voor het einde zijn er nog 3 ploegen die zicht hebben op de hoogste plaats van het podium. Koploper de Sweach kon vanavond mooi achterover leunen en afwachten wat er zou gebeuren op de Peender velden. Onze eigen Peenders en Drogeham moesten het, als nummer 2 tegen nummer 3, tegen elkaar opnemen en loeren beide nog op de hoogste plaats van het podium…… De inzet was dus duidelijk, de winnaar blijft in de race en de verliezer haakt definitief af……

Beide teams stonden vandaag al weer voor de 4e keer dit seizoen tegen over elkaar. De voorgaande duels gingen elke keer gelijk op, maar Drogeham boekte wel wat meer “resultaat” in deze onderlinge potjes. Ook voor vandaag waren de verwachtingen in beide kampen dus weer hoog gespannen!!!

Spanning voelbaar……

Het publiek had zich weer talrijk verzameld langs de lijn en waren weer klaar voor een mooie strijd tussen beide teams. De Peenders lieten zich direct gelden en binnen de minuut was er de eerste kans in een “1 tegen 1” situatie. Het doel werd dan wel niet gevonden, maar de toon was wel weer direct gezet…… Drogeham liet de Peender storm even uitrazen en trok daarna de touwtjes naar zich toe. Voetballend ging het de gasten allemaal iets makkelijker af en wisten ook zij gevaarlijk dicht bij de Peender goal te komen.

Halverwege de 1e helft was uiteindelijk de 1e goal een feit, en die was dit keer eens niet voor de thuisploeg. De gasten wisten na een snelle uitbraak de bal achter Wopke te krijgen en zodoende mochten de Peenders dus weer eens serieus in de achtervolging deze avond. Aan beide zijden waren er nog wel wat kansen te noteren, maar doelpunten vielen er niet meer.

“puntjes op de i” in de limobreak……

Tijdens de limobreak was het nog even weer de gebruikelijke tips doornemen en werden de boys met een duidelijke boodschap naar buiten gestuurd.

Mooi voetbalgevecht……

Ook in dit het resterende deel van de wedstrijd legden beide ploegen weer een spannend schouwspel op de mat. De Peenders keken nog altijd tegen de achterstand aan en waren er op gebrand om de zaken om te draaien. De duels werden vol aan gegaan en meer en meer werden de gasten terug gedrukt op eigen helft. Drogeham kwam er een aantal malen deksels snel uit en zodoende waren er aan beide de nodige kansen en mogelijkheden te noteren.

De wedstrijd naderde inmiddels de slotfase en nog altijd stond er die 0 – 1 op het scorebord. De Peenders wisten daarmee dat het dan voor hun definitief over was deze competitie en dus werd er maar weer opnieuw vol overgave de aanval gezocht. Met nog een kleine 2 minuten te gaan braken de Peenders goed door over rechts en werd de voorzet uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig binnengelopen bij de 2e paal. Een meer dan terechte beloning voor de getoonde vechtlust van de boys. In de resterende minuten wisten beide teams niet meer tot scoren te komen en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende vd Woude Sr. stond er een terechte puntendeling op het bord.

Publiek de winnaar en de Sweach lachende derde……

Het publiek heeft ook deze keer weer kunnen genieten van een mooie pot voetbal tussen 2 strijdbare en karaktervolle ploegen.

Beide ploegen schieten, met oog op de titelstrijd, niks op met deze puntendeling. Sterker nog, Drogeham weet nu definitief dat zij geen kampioen meer gaan worden en ook de Peenders bungelen inmiddels aan een zijden draadje. Voor de Peenders is het nog wel mogelijk, maar dan moet het wel via de categorie “als dit en wij dit, dan kan het nog…” Kortom, afhankelijk van derden en hopen op een “PSV scenario…”

De “har(ry)de kern” was al snel van het Peender sportpark verdwenen en meestal is dat geen goed teken voor de coach…… Later op de avond werd er via de app nog wel even snel aangegeven hoe deze groepering de titanenstrijd had beleefd

“Klasse troch knokt, mar hast twa punten te min pakt yn de titelstrijd coach. Ferwachtsje noch 6 punten en dan matte we mar afwachtsje……”

Aanstaande zaterdag spelen de boys wederom op eigen sportpark. Om 10.30 uur wordt er dan afgetrapt tegen Bakkeveen D1 en zullen de boys er weer alles aan doen om dan wel de 3 punten op eigen sportpark te houden.

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Collin Piersma (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht