Opende D1 laat zich zien op een sterk bezet Swieringa toernooi!!!

Deze hele week is het al iedere avond topdrukte op het Peender sportpark door het wijd bekende “Jan Swieringa” toernooi. Vanavond was het de beurt aan de D-pupillen van de Peender brigade en voor de D1 was er een aantrekkelijk en uitdagend programma in elkaar gezet.

Waar de Peendermantsjes zelf in de 2e klasse acteren kwam de tegenstand vandaag compleet uit de 1e klasse. Zo waren de subtoppers Grootegast D1 en Grijpskerk D1 vastgelegd, maar ook de kampioen van de 1e klasse Jong Harkema D1 was op de uitnodiging ingegaan van de Peender toernooi commissie. Kortom, de Peenders konden aan de bak vanavond!!!

Grootegast wordt pootje gelicht……

De 1e speelronde voor de boys was een heuse derby. Een confrontatie tegen Grootegast D1, dus de bekende “slag om de doezumertocht” stond op het spel. De Peenders begonnen rustig aan dit potje, maar al snel was duidelijk dat de boys niet onderdeden voor de tegenstander. Sterker nog, de betere kansen waren voor de “thuisploeg”. Langs de lijn had zich een mooi leger aan supporters verzameld en vanuit die hoek werd de coach al wat onder druk gezet “waar blijft die snelle openingsgoal nou coach??” Na een kleine 7 minuten werd die dan gevonden en was het Collin die geheel vrijstaand de bal over de lijn wist te werken. Aan weerszijden werd er gezocht naar meer goals, maar zowel “de rooien” als “de groenen” wisten de bal niet meer over de lijn te schieten en was de 1e overwinning deze avond een feit.

In evenwicht tegen Jong Harkema……

De Harrekieten pakten vorige week de titel, inclusief de promotie naar de hoofdklasse, en moesten het nu dus opnemen tegen de Peenders. Het eerste deel was voor de paarse combinatie, maar langzamerhand kwamen onze boys toch ook meer en meer door. Beide ploegen lieten een paar meer dan goeie kansen op doelpunten liggen en zodoende werd dit potje met een 0 – 0 afgesloten.

Grijpskerk pakt de revanche……

De slotwedstrijd van dit toernooi was tegen een oude bekende. Een aantal weken terug werd er in een oefenwedstrijd afgerekend met Grijpskerk D1 en voor een eventuele toernooi winst zou dat ook vandaag weer moeten. De boys lieten meer dan goed voetbal zien en wisten zich een aantal hele beste kansen bij elkaar te spelen, maar de afronding daarvan was ietwat teveel gevraagd vanavond. In de slotfase was het Grijpskerk die wel genadeloos toesloeg en zodoende een 1 – 0 winst pakten.

Focus nu op slotwedstrijd van competitie……

Ondanks dat er meer in had gezeten voor de boys hebben de Peenders zich nadrukkelijk laten gelden in dit sterke deelnemersveld. Door de nederlaag tegen Grijpskerk moesten de boys uiteindelijk genoegen nemen met een 3e plek en gaat de focus nu volledig op zaterdag.

In de slotwedstrijd van de competitie treden de boys aan tegen koploper De Sweach en bij winst van de Peenders kan het kampioenschap gevierd worden. Tussen alle supporters in stond de “har(ry)de kern” te glimmen van trots en kwam de bekende duim weer omhoog voor de coach en zijn mannen!!! Op naar zaterdag boys!!!!!

Henk V en Jan W, namens de Peendermantsjes van D1 weer bedankt voor jullie inzet en dit toernooi. Ook volgend jaar hopen we weer van de partij te zijn!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht