Opende D1 overtuigend naar weer een winstpartij!!!

Begin april hebben de boys voor het laatst “om het echie” gespeeld. Door een onverwachte afgelasting en een grootscheeps bivakkamp werden er 2 zaterdagen overgeslagen, maar als tussendoortje was er, gelukkig, nog wel even een oefenpotje op het programma gezet. Vandaag was het dan eindelijk weer zover, eindelijk weer een potje waar er weer eens om de echte punten gestreden kon worden.

Onder prima omstandigheden, en op een uiteraard weer vol sportpark, kwam Drachtster Boys D5 deze keer onze thuisbasis bezoeken. Waar onze boys weer volop bovenin meedraaien, vinden we de tegenstander van vandaag als “rode lantaarndrager” terug op de ranglijst. Je tegenstander onderschatten mag nooit, maar vooraf werd er wel even duidelijk verteld dat er niks minder dan 3 punten vandaag op het kleed moesten komen.

Stroeve start voor de Peenders……

Ondanks de waarschuwende vingertjes en het “technisch verhaaltje” van de technische vooraf, was het toch een stroeve start voor de Peenders vandaag. Het tempo lag wat lager dan wat we anders gewend zijn van de boys en daardoor bleef Drachtster Boys redelijk eenvoudig op de been. Natuurlijk was er het overwicht van de “rooien”, maar tot echt groot uitgespeelde kansen leidde dit nog niet. Al moet daarbij wel opgemerkt worden dat het complete team van de gasten nagenoeg in eigen 16 opereerde en daardoor de ruimten wel heel erg klein werden.

Voor de boys natuurlijk een mooie uitdaging om daar toch snel combinerend de gaten in te vinden en uiteindelijk doeltreffend te zijn. Langs de lijn had zich weer een aardig leger verzameld aan supporters en na een kleine 20 minuten begon het legioen toch wat te morren aan de kant. Nog net geen fluitconcerten, maar wel “He coach, waar blijven die goals vandaag??” werd de ether in geslingerd. Stoïcijns kwam het antwoord, “rustig bliuwe, komt wol goed hjer, we binne folle better”

Deze woorden waren nog maar nauwelijks uitgesproken en de 1e goal werd dan eindelijk binnen gelopen. Tja, “als er 1 schaap over de dam is volgen er meer……” is het gezegde. De boys schakelden even bij en nog voor de limobreak werd er alweer een geruststellende 3 – 0 voorsprong op de borden gezet en kon het legioen dus alsnog rustig aan de koffie.

Herhaling tijdens limobreak……

Tijdens de limobreak werden de afspraken nog maar eens herhaald die vooraf waren besproken. De boys erkenden ruiterlijk dat dit inderdaad was besproken, en ook niet voor de volle 100% was uitgevoerd. Voor de 2e sessie werd er beterschap beloofd en werd de weg naar buiten weer ingezet.

Op naar weer een overwinning……

Ook in dit deel waren de boys weer de bovenliggende partij. De tegenstander was al definitief geknakt en was het dus alleen nog de vraag hoe hoog de score vandaag gaat oplopen. De boys wisten zich nog een flink aantal kansen bij elkaar te spelen, maar de echte scherpte voor de goal ontbrak vandaag. Wel werd er het overzicht bewaard voor de goal en werd elkaar het doelpunt absoluut wel gegund. Uiteindelijk wisten de Peenders na rust nog 4x het net te vinden en zodoende kon er vandaag een klinkende 7 – 0 overwinning genoteerd worden voor de boys.

Strijd brand los……

Vanuit de D2 was Dani deze week aan de Peender selectie toegevoegd en hij liet zich toch wel even nadrukkelijk gelden. Een aantal mooie acties en uiteindelijk ook nog even op het score formulier……!!

De “har(ry)de kern” heeft zich de afgelopen week niet geroerd, maar was ook vandaag weer aanwezig. Met een knipoog en een “klein” duimpje werd de coach gefeliciteerd, maar ook gewaarschuwd dat het de komende weken beter moet. De komende periode wacht de boys namelijk een pittig programma waar er volop om de titel gestreden zal worden. Te beginnen volgende week, dan komt namelijk de ongeslagen koploper richting de Peen en zullen onze boys er alles aan moeten doen om de huidige opwaartse lijn door te trekken!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag binnen gelopen” door: Roan Alssema (2x) Sierd de Vries (1x) Raymon de Vries (1x) Rik Westra (1x) Dani vd Wal (1x) en Jesse Ian de Jong (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht