Opende D1 slaat weer toe!!!

Vorige week wisten de boys voor de eerste keer dit seizoen eens niet het net te vinden in een wedstrijd en dat hebben de boys afgelopen week wel vaak moeten aanhoren op de training…… Tel daarbij op een andere stelregel dat na puntenverlies de eerstvolgende wedstrijd weer in winst omgezet moet worden en dan kun je dus vuurwerk verwachten van de boys.

Voor vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen RWF D1 op het programma. Bij de heen wedstrijd waren de Peenders wel beter, maar hadden de boys met name voor rust de nodige moeite om tot scoren te komen. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn en qua scoren moest dat vandaag dus sneller!!!

De 3 punten al snel weer veilig gesteld……

Vooraf werden nog snel even de inmiddels bekende “tips” uitgetekend op het bord en daarna konden de boys de wei in om het vandaag weer te laten zien. De eerste minuten gingen nog wat in gezapig tempo, maar daarna viel het kwartje bij de Peenders. Het tempo ging omhoog en al snel werden de kansen opgestapeld. De 1e goal kon dan ook niet uitblijven en na 8 minuten was het Ide die de Peenders op voorsprong bracht. Dat het dan snel gaan kan bleek wel uit de minuten daarna. Nog voordat er een kwartier verstreken was stond er al weer een geruststellende 3 – 0 voorsprong op het bord!!!

Tot aan de limobreak wisten de boys nog een aantal mooie mogelijkheden en kansen te creëren, maar het omzetten in meer goals was net even teveel gevraagd.

Complimenten in de limobreak……

Met de ranja in de hand kregen de boys de complimenten van de technische staf dit keer. Het vertoonde spel was weer prima verzorgd en daarnaast was er het overzicht voor de goal. Uiteraard moest er ook nog even een kritische noot uit, meer goals boys…

Rustig uitspelen……

Voordat de 4e goal van de dag na 3 minuten in het twee deel werd binnen gelopen door de Peenders, was er ook al 2x in een “1 tegen 1” situatie niet doeltreffend afgerond. Kortom, ook in de 2e helft waren de Peenders oppermachtig. Hierna namen de boys wat gas terug en werd de wedstrijd “rustig” uitgespeeld. Natuurlijk waren er nog kansen maar wellicht was er de gedachte dat ook Wopke niet voor niks het doel verdedigde vandaag. Zodoende moest hij nog een paar keer handelend optreden om de “nul” te houden. Uiteindelijk werd aan die taak keurig voldaan en waren het de Peenders die uiteindelijk winnend afsloten met een riante 5 – 0 overwinning.

Spanning stijgt……

De Peenders wippen door dit resultaat weer over Drogeham heen en bezetten nu inmiddels plek 2 op de ranglijst welke nog steeds aangevoerd wordt door De Sweach. De komende weken spelen alle kanshebbers nog onderling tegen elkaar waarbij dus nog van alles mogelijk is en er een spannend slot te wachten staat.

Dat de spanning stijgt is ook voelbaar bij de achterban. Naast dat er een aantal vaste supporters vandaag afwezig waren was ook de “har(ry)de kern” deze week weer nadrukkelijk aanwezig. Het was op de vrijdagavond rond half tien toen er nog even een app uit deze hoek kwam “moarn ut by RWF, niks minder dan trije punten coach!!!” was de heldere boodschap. Kort na het eindsignaal vandaag volgde er een nieuwe app “noch trije fan sokke coach”……

Aanstaande woensdagavond wacht de eerste in de serie van drie alles of niets potjes. Dan komen de boys van Drogeham D1 naar het Peender sportpark en zal er uitgemaakt worden wie er definitief aan- of afhaakt. De aftrap is gepland om 19.00 uur, maar vanwege de te verwachten drukte is het raadzaam om eerder aanwezig te zijn!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Ide de Jong (2x) Collin Piersma (1x) Roan Alssema (1x) en Albert Nijboer (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht