Opende D1 slaat weer toe!!!

De laatste wedstrijd van de Peenders dateerde alweer van begin april, aangezien vorige week geheel onverwachts het bericht uit Beetsterzwaag kwam dat daar de velden onbespeelbaar waren. Ook de wedstrijd van komend weekend was al verplaatst i.v.m. het grootscheepse bivakkamp van de Peender selectie.

Om toch in het ritme te blijven werd er in allerijl een oefenpotje voor de boys op het programma gezet en was vanavond Grijpskerk D1 te gast op het Peender sportpark. De gasten acteren op een niveautje hoger dan onze boys en bezetten daar op dit moment een verdienstelijke 4e plaats. Voor de Peenders dus een mooie uitdaging dus om zich eens te meten met zo’n tegenstander.

Peenders richten zich op na moeizaam begin……

Zoals het hoort werd de aftrap gegund aan de gasten en die wisten zich daar wel raad mee. Direct vanaf de aftrap werd de weg naar voren ingezet en was daar al de eerste kans voor de gasten. De Peenders waren nog even zoekende en bleven daardoor onder druk. Grijpskerk wist nog 2x gevaarlijk voor Wopke te verschijnen, maar hadden het vizier (nog) niet op scherp staan.

Langzamerhand kwamen de Peenders meer en meer onder de druk uit en was men ook gevaarlijk op de andere kant. Na een vlot lopende aanval moest Grijpskerk een corner toestaan en hieruit wisten de Peenders optimaal te profiteren en zodoende de voorsprong te pakken. Voor de Peenders het seintje om vol door te gaan om die marge groter te maken. De Peenders namen de regie over op het veld en wisten zich een aantal prima kansen bij elkaar te spelen. Uiteindelijk werd er voor de limobreak nog 2x een gaatje gevonden in de defensie van Grijpskerk en zodoende werd de kleedkamer opgezocht met een 3 – 0 voorsprong.

Relaxte limobreak……

Zowel de spelers als technische staf waren tevreden over de uitvoering in het 1e bedrijf en de ruime voorsprong, maar tegelijkertijd was er ook het besef dat de strijd nog niet definitief gestreden was.

Boeiend voetbalgevecht……

Het 2e bedrijf werd in gang gezet door de Peenders en binnen de minuut was er alweer de volgende kans om de marge nog groter te maken. Nadat deze kans om zeep was geholpen was de volgende wel raak en stond er een 4 – 0 voorsprong op het bord. De Peenders namen wat gas terug en hiervan profiteerde Grijpskerk door zich terug te knokken in de wedstrijd. Nog voordat er een kwartier was verstreken had Grijpskerk de stand terug gebracht naar een 4 – 2 tussenstand en ontstond er een boeiend voetbalgevecht tussen 2 ploegen die elkaar geen tijd en ruimte gunden en de duels vol aangingen.

De boys wisten verdere schade te voorkomen en wisten in de omschakeling nog een aantal keren zeer gevaarlijk door te komen. Het slotakkoord van deze avond kwam van een Peender voet en zodoende mochten de boys een verdiende 5 – 2 overwinning toevoegen aan het huidige seizoentotaal.

Vrij weekend……

De boys tonen aan dat ze de laatste weken in goede vorm verkeren. Mooie resultaten in de competitie en de “uitdagende” oefenpotjes, Buitenpost C3 en Grijpskerk D1, werden omgezet in duidelijke winstpartijen. De boys kunnen nu, met frisse tegenzin, genieten van vrij weekend waarin de lichte pijntjes weer wat kunnen herstellen. Voor de trouwe toeschouwers zal er even een andere invulling zijn van de zaterdagochtend, maar op de velden van VVO valt genoeg ander voetbalplezier te beleven!!

Volgende week, 30 april, zijn de boys weer van de partij. Dan moet er op eigen sportpark afgerekend worden met Drachtster Boys om de goede lijn in de competitie door te zetten!!!

Forza Peendermantsjes!!!!


“De Peendergoal(s) werden vandaag binnen gelopen” door: Albert Nijboer (2x) Sander Doetjes (1x) Sierd de Vries (1x) en Roan Alssema (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht