Opende D1 toont veerkracht in Surhuisterveen!!!

Afgelopen zaterdag lieten de boys na om op de slotdag de titel voor zich op te eisen. Uiteraard was de teleurstelling groot in het Peenderkamp, maar lang tijd om te treuren was er niet. Vanavond moesten de boys alweer in actie komen tijdens de “woensdagavond sessie” van het Survento toernooi.

De boys waren in poule ingedeeld met Jong Harkema D2, Zwaagwesteinde D3, Buitenpost D2 en Feanstars D2 als tegenstanders.

Prima start voor de Peenders……

In de 1e speelronde waren de Harrekieten de tegenstander. De Peenders waren duidelijk de sterkere ploeg en wisten elkaar prima te vinden. Dit leverde meer dan een handvol kansen op, maar de bal over de doellijn werken was wel een hele grote opgave. Doordat de Peenders uiteindelijk nog wel 2x het nest wisten te vinden was de 1e driepunter een feit.

Nog steeds heel veel kansen nodig……

Na even bijgekomen te zijn moest de strijd aangegaan worden met Zwaagwesteinde D2. Ook in deze wedstrijd kon er naar hartenlust gecombineerd worden en wisten de boys heel wat kansen te creëren. Uiteindelijk werden er “slechts” 3 verzilverd en werd de 2e overwinning van de avond gepakt.

Drie op een rij……

De volgende tegenstander was Buitenpost D2. Beide ploegen stonden klaar voor de aftrap, alleen was de scheidsrechter nog zoek. Nadat die ook het juiste veld had gevonden, kon er dan eindelijk afgetrapt worden. Ook in deze wedstrijd waren de Peenders nadrukkelijk aanwezig, al moet gezegd worden dat de “blauwkes” ook een aantal mogelijkheden bij elkaar wisten te voetballen. Achterin werd weer de nul gehouden en dit keer was er 1 Peender goal te noteren. Kortom, drie op een rij voor de Peenders!!!

Slotwedstrijd moet (weer) beslissing brengen……

De slotwedstrijd was tegen een afvaardiging van de gastheer deze avond. Ook zij hadden de 3 voorgaande poule duels gewonnen en wisten 1x meer te scoren dan de Peenders tot dusverre. De beslissing voor de toernooi winst zou dus in deze wedstrijd plaats vinden. Beide teams kregen een aantal kansen maar beide goallies waren vast besloten om ook in dit duel de “nul” te houden. De wedstrijd leek te eindigen op de stand waarmee ook begonnen was. Totdat de Feanstars in de slotminuut alsnog de volle winst pakten.

Karakter getoond……

Onder het toeziend oog van de vaste volgers en de “har(ry)de kern” hebben de boys hun weer positief laten zien met uiteindelijk een 2e plek tijdens dit toernooi. Komende zaterdag genieten de boys van een vrij weekend tijdens de familiedag bij VV Opende en dan wordt er op zaterdag 11 juni koers gezet naar Harkema waar de boys het seizoen een waardige afsluiting willen geven!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Collin Piersma (3x) Sierd de Vries (1x) Roan Alssema (1x) en Raymon de Vries (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht