Opende D1 trekt de goede lijn door

Vorige week werd de C3 van Buitenpost verslagen in een oefenpotje, maar vandaag ging het weer “om de punten” voor de boys. Vanwege de paasdagen was er deze week maar slechts 1 training en door verschillende redenen stond er op de afsluitende training een zeer uitgedunde selectie op het veld. Niet echt een ideale voorbereiding tegen een ploeg als RWF D1 die in de regio faam maakt met attractief en goed voetbal.

En als de coach er dan ook nog eens op het laatste moment er achter komt, bedankt voor de tip Henk en Henk, dat het toch wel een must is om de reserveshirts vandaag aan te trekken kun je je afvragen hoe hij er zelf mee bezig is…… Na verschillende tricots te hebben gepast, bleek het laatste setje wel ietwat te groot, maar na het oprollen van de mouwen kwamen de meeste boys toch weer tevoorschijn……

Gelijk opgaande strijd

Nadat de laatste praktische tips waren aangehoord van de technische staf kon er dan eindelijk gestart worden. Beide ploegen beschikken over “leuke” voetballers en zodoende ontstond er een mooi potje voetbal. Na wat speldenprikjes van de Peenders was het even de tijd aan RWF. Met een aantal vlotte aanvallen wisten ze voor redelijk wat gevaar te zorgen in de Peender doelmond, maar om de bal over de doellijn te werken was (nog) een brug te ver. De Peenders wisten het overwicht weer te pakken en langzaamaan zag je de openingsgoal aankomen. De keeper van de gasten wist het nog even uit te stellen, maar uiteindelijk pakten de Peenders na 20 minuten verdiend de voorsprong. In het resterende deel van de 1e helft waren de Peenders duidelijk de baas op het veld, maar moest men op hun hoede zijn voor de snelle counters van RWF.

Kort voor het rustsignaal kwam supporter Tjerk nog even langs de Peender dug-out. “He coach, je staat wel voor met je team, maar ik heb jullie wel eens beter zien voetballen. Het is net even te slordig vandaag……” Met deze woorden nog nagalmend in het hoofd werd de kleedkamer opgezocht voor de verdiende limobreak…

"Kritische geluiden in de kleedkamer"

Ondanks het overwicht en de voorsprong waren de boys zelf ook niet geheel tevreden over de uitvoering in het eerste deel. Snel werden er nog wat afspraken doorgenomen en werden de boys weer naar buiten gestuurd.

Afspraken worden omgezet tot daden

De Peenders lieten direct vanaf de start zien dat de afspraken goed waren geland en namen het heft direct weer in handen. RWF werd onder druk gezet en binnen het kwartier werd de stand naar een comfortabele 4 – 0 voorsprong getild. De boys lieten de teugels even wat vieren en dat moet je tegen een ploeg als RWF niet doen. Die weten daar wel raad mee en zodoende moesten de Peenders moesten toch nog even in de achteruit om achterin “de nul” te houden. Met zo nu en dan vereende krachten werd deze taak gehaald en in de laatste 5 minuten van de wedstrijd wisten de boys hun eigen productie nog verder uit te breiden. Na het laatste fluitsignaal van de altijd weer goed leidende vd. Woude sr., kon er een mooie en weer een dik verdiende 7 – 0 overwinning worden bijgeschreven.

De "har(ry)de kern" ook tevreden

De boys beschikken inmiddels over een uitgebreide supportersschare die ook vandaag weer man machtig langs de lijn de stonden. Voor de boys zeker een morele steun!!! En als de woordvoerder van deze “har(ry)de kern” zich dan ook weer positief uitlaat op de app richting de coach, weet je dat het weer een geslaagde campagne was vandaag.

Volgende week reizen de boys af naar de Bakkeveenster bossen om het daar op te nemen tegen de lokale helden van Bakkeveen D1. Spelers en staf zullen er alles aan doen om de goede lijn door te trekken en rekenen weer op de steun van het Peender legioen!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Albert Nijboer (2x) Roan Alssema (2x) Jesse Ian de Jong (1x) Collin Piersma (1x) en Sierd de Vries (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht