Opende D2 pakt drie punten in winderig Rottevalle

Zaterdag 16 april stipt tien over acht vertrekt de colonne auto’s met de selectie en supporters van de D2 naar Rottevalle. Vrijdagavond was er nog even getracht om een bus te bemachtigen, omdat zoveel supporters zich hadden gemeld dat ze mee zouden gaan. Helaas was de supportersvereniging niet bereikbaar en werd er maar besloten om toch maar met eigen vervoer te gaan. Ook Rottevalle was nog even gebeld met de mededeling dat er extra parkeergelegenheid voor de vele auto’s moest komen en dat er extra koffie en thee nodig zou zijn. Toen we aankwamen rijden op de rondweg was al te zien dat de tegenstander maatregelen had genomen, zo was het kruispunt al afgezet met rood-witte bakens. Zonder oponthoud kwamen we keurig op tijd aan op het sportpark en waar anders vrachtwagens konden parkeren was het nu afgezet voor de supporters van Opende. Zo de spelers omkleden, supporters even een bakkie en een praatje en alles liep voorspoedig. Klokslag negen uur begon de wedstrijd en op een nogal koud en winderig kunstgrasveld gingen de readsjes tegen de dit keer even grote blauwkes strijden. Na de 8-1 overwinning in de eerste wedstrijd voor Opende had de Rottevalle vandaag de opdracht gekregen, verdedigen, en zo werd er met 20 man op één helft gespeeld. Lastig voetbal dus en dan ook nog de harde wind, dit zou een zware klus worden. Na al een aantal goede kansen te hebben gemist werd uiteindelijk toch de verdiende goal gescoord, deze kwam uit een corner welke in één keer de goal inging. Net als vorige week was het vandaag weer het afmaken van kansen een groot probleem, en zo werd de rust bereikt met een magere maar wel verdiende 1-0 voorsprong voor de Peendermantsjes. De tweede helft had Rottevalle iets voordeel van de wind en ook nu kwamen zij iets dichterbij de Peender zestien. Echt gevaarlijk waren ze niet totdat ze een vrije trap kregen en deze ook nog doeltreffend wisten af te ronden. (1-1) Opende probeerde op verschillende manieren weer op voorsprong te komen, maar net als de eerste helft lukte dit maar niet. Waar aan de zijkant al de gedachten waren dat we vandaag genoegen moesten nemen met een gelijkspel, dachten onze Peendermantsjes daar wel anders over. Nog even werd alles op alles gezet en uiteindelijk was er en een hoge bal op de goal welke net niet genoeg gekeerd kon worden door de keeper en stuiterde uiteindelijk in de goal.

HOPPA 2-1 voor de Peenders !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Met deze stand werd ook het einde van de wedstrijd gehaald en kon Opende weer drie punten bijschrijven. De goals kwamen vandaag op naam van Dani.

Nadat we door de kantinecommissie waren bedankt voor het bezorgen van de hoogste omzet op een zaterdagochtend in de gehele geschiedenis van de voetbalclub, konden we weer richting het altijd mooie Opende.

Met nog vier wedstrijden op het programma kunnen we tot nu zeggen dat het elke week een verrassing is wie er gaat winnen en dat er elke week strijd geleverd moet worden.De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en er wordt meestal maar gewonnen met één of twee goals verschil. Als het zo doorgaat is de kans groot dat de eindstand in de ranglijst pas wordt beslist op de laatste speeldag en niets is mooier dan dat. Aanstaande zaterdag mogen onze toppers van D2 thuis aantreden tegen koploper Oldeboorn, de wedstrijd begint om 9 uur.