Opende JO15-1 boekt winst in nuttig oefenpotje

Voor de boys was er vandaag een oefenpotje op het programma gezet, want een vrije zaterdag zonder voetbal kan natuurlijk niet……!!!

Peenders forceren al snel de beslissing……

De tegenstander van vandaag was HFC’15, en zij komen uit in een andere 2e klasse dan onze boys. Beide teams vinden zichzelf terug in de “grijze” middenmoot en de verwachting was dan ook dat er een gelijkwaardig potje zou ontstaan.

De boys hadden afgelopen week, na de nederlaag tegen Harkema, op de training al de nodige instructies gekregen en waren dan ook zeer gebrand om nu beter voor de dag te komen dan een weekje geleden. Na even wat aftasten wisten de Peenders zich meerdere kansen bij elkaar te combineren en na 20 minuten stond er al een 2 – 0 voorsprong op de borden. Na een mooie vlotte aanval werden de Peenders gestopt in de 16 en werd de voorsprong vanaf de stip verder uitgebouwd.

Een snelle en ruime voorsprong dus voor de boys. Het gaspedaal werd een losgelaten en ook HFC’15 wist zich meer en meer te melden in de Peender doelmond. Uiteindelijk wisten zij kort voor het rustsignaal de bal binnen te werken en zodoende kon er met een 3 – 1 voorsprong de rust worden opgezocht.

Tactisch geneuzel tijdens limobreak……

Uiteraard moesten beide coaches hun ei even kwijt over het vertoonde spel van de 1e helft. Ondanks de ruime voorsprong werden de boys nog even gewezen op wat aansluit momenten. De boys knikten braaf van dat de boodschap begrepen was……

Peendermantsjes drukken door……

De boys pakten het al snel weer op door binnen de minuut de marge alweer op 3 te brengen om zo de wedstrijd lekker uit te kunnen spelen. Beide teams lieten hierna zien dat ze kunnen voetballen en toverden enkele mooie aanvallen op de mat. Waar de gasten niet trefzeker waren, steeds zat er nog een Peender pootje tussen, was het op de andere kant wel met regelmaat raak. Uiteindelijk liepen de boys uit naar een 7 – 1 voorsprong voordat HFC’15 nog wat terug kon doen.

Tevredenheid troef na afloop……

Een mooie overwinning in een leuke oefenpot. De Peenders hebben bij vlagen weer laten zien wat hun zo kenmerkt. Komende week zal op het trainingsveld weer de nodige arbeid moeten worden verricht, want aankomende zaterdag wacht de competitie weer. Op zoek naar een plekje in de subtop is het zaak om de 3 punten te pakken. Dit moet dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen de lokale helden van Rottevalle JO15-1.