Opende JO15-1 moet zijn meerdere erkennen!!!

Vorige week mochten de boys hun eerste overwinning in de competitie vieren, maar vandaag moesten de boys weer vol aan de bak. Nu we een aantal speelronden onderweg zijn, zie je inmiddels dat de “topploegen” in deze competitie het eerste gaatje slaan. Er zijn nog steeds 3 ploegen foutloos en vandaag troffen de boys met Oerterp al weer het 3e team daarvan.

Boys kunnen alleen maar volgen……

Vooraf werden de afspraken en de doelstelling van vandaag nog even aangehaald en kon de strijd aangegaan worden met de lokale helden van Oerterp. Al snel werd het duidelijk dat de boys ook vandaag weer een tegenstander troffen die een maatje te groot is. Oerterp opende in de hoogste versnelling en al snel was het alarmfase 1 bij de Peenders achterin. 

De eerste kansjes werden door de gasten nog gemist maar na 10 minuten spelen stond er al wel een harde 0 - 2 op het bord. De Peenders waren niet bij machte om te antwoorden op het spel van Oerterp en na een kwartiertje spelen kwam zelfs de 0 - 3 al op het bord. De boys konden niks anders doen dan volgen en waren zelf niet in staat om gevaarlijk te worden. Uiteindelijk volgden er nog wat omzettingen bij Peenders en tot aan de limobreak wisten de boys verdere schade te voorkomen.

“Harde noten gekraakt” tijdens limobreak……

In alle rust werden de pijnpunten van de 1e helft even besproken. Uiteraard was het duidelijk, deze ploeg is een tandje beter dan ons, maar toon in ieder geval lef en durf!! Probeer te doen wat we willen doen en gaat het fout, dan een tandje bijschakelen!!! 

Geknokt, uiteindelijk verloren, maar wel geleerd……

Wellicht dat de gasten van vandaag ietwat gas terug namen in het resterende deel, maar de boys wisten zich meer en meer in de wedstrijd te knokken. De afspraken van de limobreak werden vertaald in de wedstrijd en zodoende wisten ook de Peendermantsjes gevaarlijk te worden.  

De eerste kansjes waren weer voor de gasten, maar na 10 minuten waren het de Peenders die wel de goal wisten te vinden. Na een snelle uitbraak werd de bal bij de 2e paal keurig binnen gegleden en kwam de 1 – 3 op het bord. De boys lieten zich meer en meer gelden en her en der zag je de frustratie boven komen bij de gasten. Over en weer werden de duels volop aangegaan en waren er aan beide zijden nog een aantal kansjes te noteren. Inmiddels was de slotminuut aangebroken en was het Oerterp die nog 2x het gaatje achter Wopke wist te vinden. Zodoende stond er bij het laatste fluitsignaal van vd Woude Sr, die weer een prima wedstrijd floot, uiteindelijk een 1 – 5 op het bord. 

Karakter getoond……

Voor de boys zat er vandaag niet meer in, een verdiende nederlaag dus, maar toch hebben de boys zich positief laten gelden. Bij de afsluitende training van deze week liet de “har(ry)de kern” nog even zijn tanden zien, gelukkig dit keer wel vast, maar vandaag na afloop kwam het welbekende duimpje weer omhoog richting de technische staf. “Maatsje te lyts hjoed coach, goed knokt, mar nije wyke ferwachtsje we wol trije punten. 

Volgende week gaan de boys, wederom op eigen veld, de strijd aan met de lokale helden van Marum JO15-2 en zullen de boys er alles aan doen om dan de punten thuis te houden!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Roan Alssema (1x)

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht