Opende JO15-1 naar een solide 3-punter!!!

Vandaag stond er voor de boys eens geen “ongeslagen koploper” op het programma maar was ditmaal Marum JO15-2 de tegenstander. Tijdens de trainingen van afgelopen week was het al vrij snel duidelijk, vanuit de technische staf werd er niks anders geëist dan de winst vandaag. Makkelijk roepen, maar de boys moeten het nog wel even afdwingen……

Prima start voor de Peenders……

Na de warming-up werd nog even de kleedkamer opgezocht om de laatste aanwijzingen van de technische staf aan te horen. Het “bekende riedeltje” werd nog maar weer eens een keertje afgedraaid en werden de boys naar buiten gestuurd.

De boodschap was goed geland bij de Peenders en direct werd het heft in handen genomen. Kort er op en snel het balletje laten rondgaan. Al snel waren er een aantal goede kansen te noteren voor de boys en na 8 minuten werd de 1e Peender goal van deze dag binnengelopen. Niks aan de hand voor de boys, maar een paar minuten later werd een klein onoplettendheidje in de Peender defensie genadeloos afgestraft door de gasten. De eerste de beste kans was direct raak…

Dan is het altijd even de vraag, hoe wordt de tegentreffer verwerkt?? De Peenders waren niet van slag en zochten direct weer de aanval. Niet alles kwam altijd even goed aan, maar je ziet dat de boys stappen maken. Een vlot lopende aanval werd kort voor rust doeltreffend afgerond en zo konden de boys de kleedkamer opzoeken met een verdiende voorsprong.

Koffie en cake tijdens limobreak……

Bij het verlaten van het veld richting kleedkamer werd de technische staf even opgehouden door de trouwe supportersschare om een plakje cake in ontvangst te nemen…… De boys wisten zelf wel te vertellen wat beter kon. We spelen niet onaardig, maar we moeten wel vol gas blijven geven. De kansen komen dan ook weer, en die moeten dan nu wel afgerond worden. Een analyse waar de technische staf niet veel aan had toe te voegen.

Niet meer in de problemen geweest……

In het tweede deel van deze wedstrijd zijn de boys niet meer in de problemen geweest. Zo nu en dan lieten de boys hun klasse even zien, en waren er diverse kansen op meerdere doelpunten. Naast dat de gasten goalie een aantal prima reddingen in huis had, was de echte scherpte niet echt aanwezig vandaag. Desondanks wisten de boys de stand op 3 – 1 te brengen en was het wel duidelijk. De drie punten blijven vandaag in de Peen. In de slotseconde wist Marum nog een bal achter Wopke te krijgen en zodoende stapten de boys met een 3 – 2 overwinning van het veld.

Verdiende overwinning……

De boys pakten een verdiende overwinning vandaag en nemen hierdoor wat meer afstand van de onderste regionen. Daarmee lijkt ook de druk op de technische staf weer wat af te nemen, al kwam de “har(ry)de kern” na afloop nog wel even verhaal halen bij de coach:

“He JO, wel een beetje voorbarig om tijdens de limobreak al de felicitaties in ontvangst te nemen van de supporters vind je niet??”

Na de uitleg dat deze trouwe supporter vandaag haar verjaardag vierde en daarom werd gefeliciteerd door technische staf kwam er alsnog het welbekende “duimpje omhoog” 

De boys kunnen nu even genieten van een korte break en gaan op zaterdag 29 oktober weer op zoek naar de volgende overwinning. Dit zal dan moeten gebeuren op de velden van Harkema waar de plaatselijke jeugd van SJO Jong Harkema JO15-2 dan de volgende tegenstander is.

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Roan Alssema (2x) en Collin Piersma (1x)

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht