Opende JO15-1 sluit een moeizaam najaar af met een nederlaag

De boys werden vandaag in Grootegast verwacht om het daar op te nemen tegen de lokale helden van JO15-1. Tijdens de eerste ontmoeting dit seizoen, toen op eigen sportpark, moesten de Peenders hun meerdere erkennen in de “groene brigade” en werd er een kansloze 6 – 0 nederlaag geleden.

Peenders in de achtervolging

De boys waren erg gebrand om een beter resultaat te halen dan de vorige keer, maar in de warming up moest de eerste tegenslag al verwerkt worden. Een opspelende lies deed de basis opstelling nog wat veranderen…… De thuisploeg pakte al snel het heft in handen en onze boys konden niet veel meer dan tegenhouden. Nadat de eerste mogelijkheden onbenut waren gelaten was het na een kwartiertje spelen wel raak en stonden de boys op achterstand. Voor de verplichte limobreak wist men Wopke nog 1x te passeren en moest er dus met een 2 – 0 achterstand de kleedkamer worden opgezocht.

Kopje onder in 2e deel

Na de peptalk in de limobreak moest het na rust dus gebeuren voor de Peenders. Ondanks de goed wil, kwamen de boys er ook in dit deel maar moeizaam aan te pas. Grootegast bleef er bovenop zitten en wisten nog wel wat kansen te creëren. Even leek het er op dat de boys op weg waren naar de aansluitingstreffer, maar in de omschakeling was het de thuisploeg die genadeloos toesloeg en de stand naar 3 – 0 bracht. Dit was de “knak” bij de Peenders en binnen een paar minuten werd de stand naar een alleszeggende 6 – 0 gebracht. De uitslag had nog wel hoger kunnen uitvallen, maar Wopke hield zich prima staande vandaag met een flink aantal fraaie reddingen.

Bijkomen tijdens de winterbreak

De boys sluiten het 1e halfjaar dus af met een nederlaag in de “slag om de doezumertocht” Op dit moment vinden we de boys terug in de onderste regionen van de stand, een positie die eigenlijk niet thuis hoort bij deze knapen. Op dit moment spelen de “groei blessures” bij de boys nogal wat op en dat vertaald zich net wat teveel naar het veld.

Tijdens de limobreak werd de coach nog even stevig bij de schouders gepakt. Vanuit het niets was daar ineens de woordvoerder van de “har(ry)de kern”…… “He coach, je haalt ook dit jaar de kerst, maar na de winter der bovenop, dan wil ik weer doelpunten en punten zien, anders……”

Na de feestdagen zullen de boys te bewonderen zijn in de zaalcompetitie en op zaterdag 11 februari komen de boys weer in actie op het veld. Dan is op eigen sportpark ONT JO15-1 de tegenstander.

Helaas, ook deze keer, geen Peender doelpuntenmakers.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht