Opende JO15-1 vergeet de goede lijn door te trekken!!!

Na de thuis overwinning van 2 week geleden werden de boys vandaag in Harkema verwacht om het daar op te nemen tegen de lokale jeugd van JO15-2. Voor veel Peenders een ontmoeting tegen klasgenoten en dan wil je natuurlijk die winst pakken……

Peenders komen maar niet los……

Twee weken kunnen herstellen van de pijntjes en een wedstrijd tegen bekenden, ideaal om er vandaag eens “ouderwets” in te klappen…… Normaliter is dat ook een van de kenmerken van deze knapen, maar vandaag wou het (maar) niet lukken. De boys waren niet vooruit te branden wat dat betreft en kwamen gedurende de hele 1e helft steeds een fractie te laat. Hierdoor wist de thuisploeg een aantal beste kansen af te dwingen, maar uiteindelijk had men wel een strafschop nodig om op voorsprong te komen.

De thuisploeg bleef het overwicht houden, maar verder dan een schot op de lat kwamen zij ook niet meer. De Peenders probeerden nog wel om ook het gaatje te vinden maar slaagden daar niet in. Zodoende werd er bij het rustsignaal met een 1 – 0 achterstand en een gezicht op onweer de kleedkamer opgezocht voor de broodnodige break.

Rustige limobreak……

Tijdens de limobreak werd door de technische staf de teleurstelling uitgesproken over het vertoonde spel in het 1e bedrijf. Ook de boys waren zich er van bewust en na wat praktische tips aangehoord te hebben werd het veld weer opgezocht.

Peenders tonen herstel, maar……

Even was het weer aftasten, maar toen pakten de boys toch de uitdaging aan. Met iets meer overtuiging werden de duels aangegaan en wisten de boys zich in de wedstrijd te knokken. De Peenders gingen op zoek naar de gelijkmaker en wisten die te vinden. In de “16” werd er aan de noodrem getrokken en via de toegekende strafschop kwamen de boys langszij.

Hierna ontstond er een spannende en gelijkwaardige strijd tussen 2 ploegen die het voetballend elkaar moeilijk maakten. Aan beide zijden waren er nog wat kansjes te noteren, maar de afronding was niet altijd even goed te noemen…… Inmiddels was de slotfase aangebroken en leek het uit te draaien op een terechte puntendeling. De thuisploeg probeerde het nog via een slotoffensief en kort voor het einde moesten de Peenders toch nog buigen. Voor de boys dus vandaag een nederlaag die op de maandag waarschijnlijk nog wel even door suddert……

De “har(ry)de kern roert zich……

Bij het verlaten van het veld werd de technische staf opgewacht door de meegereisde aanhang van de Peenders. “He coach, matige vertoning vandaag, volgende week verwachten we meer van je!!!”

Het was inderdaad niet de beste wedstrijd die we hebben laten zien, maar toch zie je als coach altijd “lichtpuntjes…” waar je mee verder kunt. Om daar mee verder te gaan is de geplande vrije zaterdag van volgende week ingetrokken en worden de boys dan op eigen sportpark verwacht voor een oefenwedstrijd. Dan komt namelijk HFC’15 JO15-4 naar de Peen en krijgen de boys een nieuwe kans om hun kunsten te laten zien.

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Roan Alssema (1x)

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht