Opende JO9-3 wint eerste wedstrijd op supergroot veld

 

 

Afgelopen zaterdag had de KNVB een competitieloos weekend ingeroosterd voor de JO9-3 en deze kans werd door de coaches aangegrepen om eens te oefen op het ‘supergrote’ veld. Het vergaat de jongens in de ‘Fairplay-competitie’ zo goed dat er deze week gespard werd tegen een derdeklasser, buur GSVV.

In het praatje van de coach werd met name gehamerd op het plezier hebben en ook al zouden we doelpunten tegen krijgen, we zouden door blijven voetballen en er het beste van maken. De twee buitenste middenvelders werden weer richting zijkanten gedirigeerd en verder was het een kwestie van in de positie(s) blijven lopen. GSVV speelt vanaf het begin van de competitie op het grote veld en vooraf werd dan ook gedacht dat we wel eens heel veel tegenstand konden krijgen.

GSVV startte ook goed en het was voor de Peendermantsjes ook wel even wennen aan het supergrote veld. “As ik nij foaren gjin don is dat san ein werom”, zei een Peender verdediger en dat gold voor de middenvelders en voorhoedespelers ook: “Coach wot in gerin sa op dit fjild”.  Maar na uitgedraafd te zijn kwam er ook al een goed positiespel uit. De ruimtes zijn groter dan op het ‘fairplay-veld’ en deze werden dan ook benut door onze jongens.

Al voor rust wisten de Peenders 3 goals te scoren en de tegenstander werd, boven verwachting, zoek gespeeld en op de nul gehouden. Dit was vooral te danken aan het goede verdedigende werk van onze mannen en ook de keeper deed van zich spreken met enkele goede reddingen.

Tijdens de ‘limobreak’ werd er afgesproken dat we de tweede helft nog iets meer zouden letten op het in positie blijven lopen en met name onze “VERDEDIGENDE TAAK” ook niet zouden vergeten. Nog voordat de moeders terug waren van de koffie had Opende de vierde goal gescoord en hierna lieten we de verdedigende teugels ietwat vieren. Hierdoor werd GSVV meerdere malen gevaarlijk en zij wisten in de tweede helft dan ook twee keer te scoren. De Peendermantsjes zetten hier echter nog drie goals tegenover en zo werd deze nuttige oefenwedstrijd met 7-2 gewonnen.

Na afloop waren de kenners het erover eens. Op het grote veld liggen en meer ruimtes en wordt er door de Peendermantsjes nog beter gespeeld dan op het fairplay-veld. Dat de KNVB er naartoe wil dat er op een kleiner veld en met minder spelers wordt gespeeld valt voor ons dan ook niet te begrijpen. Deze prima leerschool van de wedstrijd van vandaag heeft dat ook laten zien.

Een compliment aan alle youngsters is wel op zijn plek, want wat passen ze zich snel aan, aan het spelen in grotere ruimtes en wat maken ze iedere week weer een stappen voorwaarts! Volgende week wacht in een echte kraker de topper tegen onze eigen JO9-2, we maken er dan met z’n allen weer een leuke en leerzame wedstrijd van (aanvang 9:00 uur)!

Forza Peendermantsjes! 

Spelers: Jurre de Bruin, Silas Mulder, Janniek Spa, Ruben Spa, Milan Klaver, Colin Hiemstra, Levi de Wit en Chris Pool.

Peender goals kwamen deze x van: Ruben (1x), Milan (3x) en Janniek (3x)

Speler van de Week: Chris Pool: Rots in de branding in de verdediging van ons team. Menig tegenstander is zich al stuk gelopen op de verdedigende kwaliteiten van deze youngster.

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht