Opende JO9-3 wint van grote broer

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de toppers van ‘onze eigen’ JO9-2 op het programma. De leiders, ouders en spelers waren er de gehele week al druk mee en de kopjes stonden voor de wedstrijd dan ook aardig gespannen.

JO9-3 had als strijdplan om de grote broer dicht op de huid te zitten en bij balbezit flink uit elkaar te gaan staan. Verder zouden we elkaar gaan coachen en op één stond “PLEZIER” maken.

Om klokslag 9 uur werd er begonnen en al snel ontstond er een veldoverwicht van JO9-3. Er werd voor iedere bal geknokt en als we in balbezit waren dan werd er heel goed samengespeeld. Met oogstrelende aanvallen werd een ruststand van 3-0 bereikt.

Voor de coaches (van JO9-3) was er tijdens de limobreak dan ook weinig te verbeteren. Er werd afgesproken dat we op eenzelfde manier de tweede helft zouden oppakken en daarmee hoopten we  de winst op de grote broer te kunnen behalen.

Deze winst kwam er ook, maar de tweede helft ging wel veel meer gelijk op. Coaches  Van der Veen en Vlastuin hadden hun mannen en vrouwen tijdens de rust duidelijke instructies meegegeven en dit was zeker terug te zien in het spel van de jongens. Na nog eens twintig minuten voetbal werd een eindstand van 5-1 bereikt. Zo hadden beide teams GESCOORD, GESTREDEN en ook veel PLEZIER gehad.

Er kan er maar eentje winnen en vandaag was die eer weggelegd voor de mannen van coaches Spa en Klaver. Zij zullen dan ook het meest tevreden het weekend ingaan. Volgende week is er voor beide partijen weer een nieuwe speelronde en dan hopen we weer op twee overwinningen van deze jonge toppers.

Spelers JO9-3: Wouter Agsteribbe, Silas Mulder, David Graansma, Ruben Spa, Milan Klaver, Colin Hiemstra, Levi de Wit en Chris Pool.

Peender goals kwamen deze x van: Milan (2x) en Levi (3x)

Speler van de Week: Levi de Wit: De sneltrein van JO9-3. Ook deze wedstrijd weer goed voor zijn wekelijkse doelpunt(en). Beschikkend over een goede dribbel en schot.