Opende MC1 trakteert koploper op de 1e nederlaag!!!

De meiden zijn de competitie ietwat stroef begonnen. Wel steeds goed mee kunnen komen in de wedstrijden, maar toch ook steeds weer met lege handen na afloop. Zodoende werden er 3 nederlagen op rij geleden, maar afgelopen woensdag werd er in en tegen Aduard dan eindelijk gewonnen en waren daarmee dan ook de eerste punten binnen.

Vandaag moest er aangetreden worden op eigen Peender sportpark tegen de ongeslagen koploper Heracliden MC1. Een tegenstander van formaat, maar de meiden waren er op gebrand om revanche te nemen voor de eerder geleden nederlaag.

Moeizame eerste helft, maar toch……

Nadat toparbiter vd. Woude sr. het sein voor de aftrap had gegeven waren het de Peenders die het beste uit de startblokken kwamen. De eerste kansjes werden dan wel niet benut, maar van de gasten was op dat moment nog niks te vrezen. Na weer een afgeslagen aanval van Peender zijde was het De Heracliden die in de omschakeling genadeloos toesloeg en zodoende de voorsprong pakten.

Gesteund met een voorsprong en de wind in de rug, waren het ineens de gasten die het heft in handen namen. De Peenders moesten in de achteruit en was het even alle hens aan dek achterin. De meiden leken deze periode schadevrij door te komen, maar na een duel was het Maaike die met een onwillige kuit niet door kon. Zodoende moest er even wat omgezet worden en van die verwarring maakten de gasten goed gebruik door ook nog eens de 0 – 2 binnen te lopen. Even een flinke domper, maar in het resterende deel waren het de Peender meiden die vol op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. Kort voor de verplichte pauze was het Femke die zich knap vrij speelde en zo haar eerste goal van de dag binnenschoot. Zodoende werden de kleedkamers opgezocht met een 1 – 2 tussenstand op het bord.

Bekers ranja en nog meer bekers……

Tijdens de verplichte limobreak werden de meiden, met hulp van een aantal bekers, nog snel even voorzien van een aantal praktische tips. Nadat “het verhaaltje” was aangehoord kon er gestart worden voor het resterende deel.

Op karakter naar de 3 punten……

Het voordeel van “de wind mee” moest nu uitgespeeld worden, maar de eerste kansen waren toch echt voor de gasten. Nadat iedereen de juiste scherpte had waren het de Peenders die volledig het initiatief pakten. De duels werden lekker fel aangegaan en al snel lag de gelijkmaker in het netje. De tegenstander begon nu toch wel wat te beven voor die verrekte Peender meiden en dat was het seintje om vol door te gaan. Waar de 1e helft nog een aantal kansen niet werden omgezet in goals was het nu wel raak. Al vlot werd de voorsprong gepakt en met nog een klein kwartier te gaan werd de marge zelfs verdubbeld en stond er een 4 – 2 voorsprong op het bord.

Als trotse koploper, met een 100% score, ben je het natuurlijk aan je stand verplicht om dan de strijd vol aan te gaan om het momentum om te buigen. Nou, de strijd werd aangegaan en de duels werden grimmiger. Maar de Peender meiden lieten zien dat ze ook kunnen knokken als het moet. Voorin waren het Kim en Femke die steeds maar weer dreigend waren gesteund door de inbreng van Maaike en Janique. Uiteraard zocht De Heracliden de aanval, maar Esther, Iris en Hieke wisten van geen wijken. En als er dan al eens een Heraclid doorbrak, was het Nikka die als keeper steeds redding bracht. In de slotseconden moest er dan nog een tegengoal geïncasseerd worden, maar uiteindelijk pakten de meiden een meer dan verdiende overwinning!!!

Het was Femke die vandaag alle 4 de Peender goals binnenschoot maar de meiden hebben een prima teamprestatie neergezet vandaag!! Gezien de andere uitslagen op de velden deze dag, verwonder je niet als deze dames straks voor nog weer een verrassing zorgen!!!

Forza Peenderfroulju!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht