Opende verliest van zichzelf

Afgelopen zaterdag mocht vv Opende aantreden tegen De Sweach. Op het zonovergoten sportpark ‘de Olde Wierden’ moesten de gastheren een onnodige en zure nederlaag (1-3) incasseren.

Het eerste kwartier begon Opende nog voortvarend aan de wedstrijd. De Sweach leed veel balverlies en ze leken er niet veel van te kunnen. Youngster Jarno Westerhof was al dichtbij de openingstreffer en Giovanni Hainje liet ook middels een afstandschot van zich gelden. In de dertiende minuut was het wel raak. Goed doorzetten op rechts van Edwin Elzinga bracht de bal bij Westerhof. Hij nam de bal aan en ronde beheerst af, 1-0.

Daarna verwachte iedereen een ‘walk over’ van Opende-zijde, maar hoe anders kan het lopen. Een vrije trap van De Sweach leek ongevaarlijk, maar miscommunicatie tussen Eringa en Groen leidde de 1-1 in, Duizendstra was de gelukkige.

“Toskje derby”, riepen de supporters van Opende, maar dit lukte maar niet. Waar de start nog veelzeggend was, daar gingen de kopjes nu hangen, linies sloten niet meer aan, de lange bal werd veel te vaak gehanteerd en een bal vasthouden zat er ook niet meer in. De Sweach maakte in hun eerste de beste aanval ook nog eens de 1-2 en opnieuw was Duizendstra de gevierde man.

De tweede helft is vanuit Opende zijde in één regel te omschrijven. ‘It wie striemin’ en Duizendstra mocht ook nog eens zijn derde van de middag op het scorebord zetten, 1-3.

Lichtpuntje was de rentree van Fokke Zuiderveld. Hopelijk kan hij samen met de andere spelers de komende week de ‘juiste spirit’ weer in de ploeg brengen. Gezien het spel van het eerste kwartier zit er veel meer in deze groep en mag men echt wel wat geloof in eigen kunnen hebben. Een wedstrijd duurt echter minimaal tweemaal vijfenveertig minuten en in deze twee helften moet je ook een aantal tegenslagen kunnen en mogen verwerken. Gezien de jonge selectie zijn dat leerpunten die de jongens mee moeten nemen naar de eerstvolgende wedstrijd. Aankomende zaterdag wacht thuis de nummer de twee en dat is BSVV.