Peender pake,s opnieuw ongeslagen

Vrijdagavond 8 april was het weer zover. De OLDE MONTSJES mochten weer los.

Dit keer moest er worden afgereisd naar het sportpark van OKVC oftewel de oldehove/kommerzijl voetbal combinatie. Doordat een aantal spelers de verre reis richting het prachtige groningse landschap niet aan durfden was er een nijpend spelers tekort bij de pake,s. Gelukkig moesten de PEENDER HEITIES ook ballen en aangezien die met 5 wisselspelers zouden vertrekken werd er na topoverleg tussen Knik knak (leider van de pake,s) en Martin (speler/coach) besloten dat gezinus bron en peter vlastuin de oudste koppies hadden en dat die dan wel mee mochten met de pake,s. Na een mooie toeristische route (pompke reed voorop) werd Oldehoof dan toch bereikt en kon de strijd beginnen.

Gelijk aan de bak tegen OKVC. NET TE GAUW NIJ VJERREN werd er gezegd door knik knak. WE MATTE UUSE KRACHTEN SPARJE. En rustig en gedegen werd er gebald door de pake,s. WOT GJIT DIT MOOI GEMOEDELIJK

zegt Gezinus. WAGTSJE MAR AU zegt Peter Bijstra. Zoals u reeds hebt kunnen lezen hebben we er inmiddels ook een OERPAKE ( qua leeftijd) bij nl: Freddy Wijma ook wel pompke genoemd. Dat deze routinier het spelletje nog steeds beheerst werd al snel duidelijk. Diepte zoekend, pratend, coricerend, ja zelfs bepalend.

na 12 minuten spelen waren we het gestuntel van okvc wel zat en ging pake Simon mee naar voren. Dit werd door Andre (flashgarden) op waarde geschat en hij gaf de bal mee aan Simon die de bal beheerst binnenschoot. 1-0. NOU BINNE WE LOS zei BIJSTRA. 4 minuten later lag de 2e tegen de touwen. Prima werk van pake pompke die Andre een niet te missen kans gaf. Onberispelijk schoot ie binnen. Als Peter Bijstra kort daarna via een vlijmscherpe counter de 3-0 binnenknalt is de eerste winst binnen.

Dan gelijk door met de volgende wedstrijd. De Wilper Boys. WOT SIL DIT zei pompke, MATTE WE VJOT WER???

Jazeker EN DOORRRR .

Een lastige en goeie tegenstander waar we toch de nodige moeite mee hadden. Maar het moet gezegd de verdediging van de pake,s stond als een huis. Met simon en henk (kramer) en rinze (donkey) er voor en vooral de uitblinkende Blunder werd met kunst en vliegwerk de nul gehouden. Een uitval van de pake,s waar donkey een vlammend schot (rollertje) op doel loste , en die door de goalie van de wilp niet onder controle werd gehouden werd door de peender heitie Peter beheerst binnen getikt. 1-0

EN NOU RUSTIG UUTBOLLJE werd er vanaf de kant gecoacht.

Mede door prima coaching van LEIDER KNIK KNAK werden ook de volgende 3 punten binnengehaald.

Dan op naar wedstrijd nr 3. NR 3?????

JAZEKER WEDSTRIJD NR 3.

Dit was de wedstrijd tegen grootegast en tja...... die willen we natuurlijk winnen.

Nou ik kan u zeggen Grootegast kwam er niet aan te pas. Zonder al te veel inspanning werd ook deze wedstrijd omgezet ineen regelmatige overwinning. Sterker nog volgens mij heeft grootegast de bal niet 1 keer kunnen raken. een reguliere 3-0 winst was het resultaat. Al moet ik er misschien wel bij zeggen dat dit kwam doordat grootegast niet aanwezig was op deze avond waardoor de 3 punten automatisch worden bij geschreven.

MAR GAU DOESE EN DON MAR EEN BIERKE.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er al een beetje vooruit gekeken naar een kampioenschap. UT SIL TOG NET, DON MATTE WE OP DE KARRE TROG UT DWARP.

MAR DON WOL MEI WOT STWOLLEN DR OP WONT IK WOL NET STEEDS STEAN.

MEIE WIE DON IK MEI OP DE KARRE Klaas?? vraagt Gezinus. NATUURIJK JONGE zegt Klaas, JIM JERRE DR NAU IK BIE. Hierna werd besloten de terugreis weer te nemen, want ja over 2 weken moet er weer gebald worden en we moeten onze rust wel hebben natuurlijk. Graag wil ik via dit schrijven de peender heities Peter en Gezinus bedanken voor hun inzet deze avond en ook de rest van de heities voor het afstaan van hun kompanen. Ik zeg PRETTIG GEREGELD.

Nogmaals over 2 weken kunt u deze geweldenaars zelf aanschouwen op het sportpark van grootegast waar de basis kan worden gelegd voor het kampioenschap in deze zware klasse van het amateurvoetbal.

Ik zeg KOM OP TIJD WANT U WEET HET........ VOL IS VOL

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht