Peendermantsjes slaan weer toe en pakken de titel!!!

Op deze laatste speelronde in de zaal, waren er nog twee teams die zicht op de titel hadden. Onze eigen Peendermantsjes en Oosterlittens D1 deelden de koppositie met een gelijk aantal punten, maar door een iets minder doelsaldo moesten de Peenders vooralsnog Oosterlittens voor laten gaan in de ranglijst. Beide Peender ploegen moesten vandaag aantreden tegen de laatst overgebleven titel concurrent en zodoende waren er dus verschillende kansen om die titel alsnog binnen te slepen.

Beide ploegen waren reeds vroeg aanwezig en zodoende kon de voorbereiding opgestart worden. Even sloeg de paniek licht toe, toen bleek dat de sporthal over nieuwe goals beschikte en de betreffende beugels om de goals te verankeren (nog) niet geleverd waren. Beide coaches wisten met het nodige “kunst- en vliegwerk” de goals toch op hun plaats te krijgen en zodoende kon het talrijk meegereisde publiek zich gaan opmaken voor de kraker van de dag…

Oosterlittens D1 - Opende D2

Als 1e wedstrijd vandaag direct de absolute kraker op het programma. De beide koplopers tegen elkaar in actie…… Aan beide zijden zaten de zenuwen er blijkbaar op want de openingsfase was erg nerveus van beide kanten. Langzamerhand zag je Oosterlittens beter in de wedstrijd komen en zij waren dan ook als eerste gevaarlijk voor de Peender goal. Wopke moest even vol aan de bak om zijn “nieuwe” goal schoon te houden maar wist van geen wijken. Bij de Peenders was het Carst die zijn team op sleeptouw nam en voor steeds meer gevaar zorgde. Oosterlittens onderkende het gevaar van die “nummer 4” en na een flinke overtreding op hem moest Oosterlittens even met 3 man verder. De Peenders wisten niet te profiteren van de man meer situatie maar zaten inmiddels wel lekker in de wedstrijd. Achterin ging de deur op slot en voorin kwamen de boys steeds vaker zeer gevaarlijk door. Het was wachten op de openingstreffer, maar aan welke kant gaat hij nou vallen……???

Het waren de Peenders die uiteindelijk de voorsprong pakten. Het was Carst die zich langs een paar spelers wurmde en uiteindelijk de bal in het uiterste hoekje wist te werken. Even een domper voor Oosterlittens maar absoluut nog niet verslagen. De Peenders werden terug gedrongen maar steeds was Wopke de sta in de weg met een hand, knie of dikke teen. De enige keer dat hij echt was verslagen was het de paal die redding bracht voor de Peenders. Zodoende werd de 1-0 voorsprong over de streep getrokken en was er een gaatje geslagen met de concurrent die later op de dag dan definitief verzilverd moest worden.

doelpuntenmaker Carst Overwijk (1x)

MKV’29 D2 – Opende D1

De Peenders hadden hun teammaten dus een mooie en zeer belangrijke overwinning zien behalen en waren gebrand om ook zelf de 3 punten te pakken. Dit resulteerde al snel in een voorsprong en kon er lekker vrij uit gevoetbald worden. De eerste ontmoeting eindigde in een mooie “10 klapper” voor de Peenders, maar dat werd vandaag niet gehaald. Uiteindelijk moesten de Peenders genoegen nemen met een, wel zeer verdiende, 5 – 1 overwinning.

doelpuntenmakers Roan Alssema (2x) Collin Piermsa (2x) Albert Nijboer (1x)

Opende D2 – MKV’29 D1
In deze wedstrijd moesten de boys minimaal nog 1 punt pakken om de titel definitief voor zich op te eisen. Op papier zou dit een formaliteit moeten zijn, maar het liep niet echt lekker bij de Peenders en zodoende bleef het lang gelijk. Maar nadat het eerste gaatje was gevonden lieten de boys nog even zien waar toe zij in staat zijn. Met een ruime 5 – 1 overwinning waren ze niet meer te achterhalen door de concurrentie en kon de titel gevierd worden.

doelpuntenmakers Carst Overwijk (2x) Ide de Jong (1x) Raymon de Vries (1x) Sander Doetjes (1x)

Opende D1 – Oosterlittens D1

Bij een “negatief” resultaat in de 1e wedstrijd van vandaag hadden de boys het vangnet moeten zijn voor de “D2”, maar dit was uiteindelijk niet nodig. Ook de Peenders waren zich daarvan bewust, maar toch was de wens om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het was Oosterlittens die sterker startte, maar de boys namen het heft over. Meer dan voldoende 100% kansen werden er gecreëerd, maar het scoren was een probleem. Na een snelle tegenstoot moest er zelfs een tegentreffer geïncasseerd worden. Vanaf de aftrap werd de stand weer rechtgetrokken en gingen de boys vol overgave op zoek naar de voorsprong. Hierdoor werd er achterin wat teveel weggeven en daar profiteerde Oosterlittens meer dan optimaal van. Uiteindelijk werden de Peenders met een duidelijke 6 - 1 nederlaag naar huis gestuurd.

doelpuntenmaker Albert Nijboer (1x)

Ondanks het slotakkoord kunnen de boys weer trots zijn op de geleverde prestaties tijdens de winterperiode. Voor aanvang van de competitie hadden de boys namelijk een, heldere en ambitieuze, doelstelling meegekregen van de technische staf:

“we gaan met 2 teams de competitie in en aan het einde willen we plek 1 en 2 van het podium”

Als de boys zich dan uiteindelijk naar plek 1 en 3 knokken op de ranglijst, kun je als coach alleen maar trots zijn op de wilskracht van deze Peendermantsjes!!

De focus is inmiddels weer gericht weer op de voorjaars competitie waarin de boys weer een mooie uitdaging wacht in een competitie met louter “najaars” kampioenen!! Tijdens de wintercampagne schitterde de “har(ry)de kern” door afwezigheid, volgens ingewijden genoot hij van een stevige winterslaap, maar inmiddels zijn de berichten binnengekomen dat deze groepering ook tijdens het voorjaar weer volop aanwezig is!! De Peenders rekenen op veel support en steun langs de lijn!!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht