Peenderpake,s schrijven geschiedenis

Wat voor velen een ongeluksdag is, is voor de pake,s van vv opende een prachtige dag geworden.

Op vrijdag de 13e van de maand mei in 2016 zijn deze krasse oude mannetjes kampioen geworden in een wel heel zwaar deelnemersveld in een van de zwaarste competities (qua gewicht in ieder geval) van noord nederland.

Deze veldslag begon zo,n 2 maand geleden bij de wilper boys waar de eerste 3 wedstrijden werden gespeeld. Onder leiding van Admiraal KNIK KNAK die een uitstekend strijdplan had ontwikkeld werden deze avond maar liefst 2 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Na de gebruikelijke feestelijkheden die bij zo,n avond horen en enkele weken rust, want tja WE BINNE DE JONGSTEN EK NET MEER HE, moest er worden aangetreden in het mooie OLDEHOOF bij de voetbalpake,s van OKVC. Omdat dit voor een aantal van de peenderpake,s in verband met een zwakke blaas (tja leeftijd he) toch te ver weg was werden er 2 peenderheities toegevoegd aan ons team om toch enigzins compleet aan de start te verschijnen.

Moeiteloos werden deze "jonkies"ingepast in de geoliede machine genaamd DE PEENDERPAKE,S.

Toen de rook enigzins was opgetrokken in OLLHOOF konden er 9 punten worden bijgeschreven.

Tja en dan hoor je ze denken?????? NOUUU OT UT SA TROGJIT DON KINNE WE WOL US KAMPIOEN WURRE, MAR NET TE VOLLE BIER JIRRE WANT OER TWAA WIEKUN MATTE WE OL WER

Als je wint heb je vrienden........ Waar we de eerste 2 avonden redelijk krap zaten in de pake,s was het de 3e avond een drukte van belang. Pake na Pake melde zich bij knik knak en nu moesten er keuzes worden gemaakt. Dat hierbij niet iedereen een blij gezicht had na het bekendmaken van de opstellingen is natuurlijk jammer maar ja op dit niveau moet je keihard zijn.

Grootegast was dit keer het strijdtoneel en ook dit keer kwamen de Pake,s ongeslagen uit het strijdtoneel. Ongeslagen maar toch ook aangeslagen. Een veldslag gaat nu eenmaal niet zonder slachtoffers en helaas werd peter in het heetst van de strijd zodanig geraakt dat hij uit de frontlinie

moest worden gehaald. Zijn verwondingen waren dusdanig dat de coach besloot hem toe te voegen aan de technische staf zodat hij toch nog van (enige) waarde was voor het team. EN DAN.............

VRIJDAG DE 13E.

De laatste speelronde van dit zeer zware seizoen moest worden gespeeld in ons eigen Opende.

De hele week werden er EPPJES naar de coach gestuurd. HEST DE BIER OL KOAD ZET zegt Anton.

OST MIE NET IENU BASIS ZETST DON KOM IK NET zegt Jappie. IK WOL NET WISSELT WURRE stuurt Siemon. IK WOL NET LANGER OS TWAA OS TREIE MINUTEN BOLLJE zegt Jetse. HOE LET MATTE WU DR WEAZE VREET?? roept Freddy. IK WOL OLLINIG MAR....... IK KIN NET LANGER OS....... IK KOM POS OM...... enz enz enz.

Al deze berichten worden opgeslagen en meegenomen naar de technische staf en na bestudering van al deze berichten word er een strijdplan bedacht.

OS WE NOU DIE DEAR EN HIM SA, DIE SAWIESA NET DON MAT UT LUKKE.

De opdracht is duidelijk. 1 wedstrijd winnen en het is klaar.

De wilperboys moet als sparringspartner fungeren de eerste wedstrijd en toch wel enigzins gespannen gaan we los . Assistent coach Peter had een spion naar het andere veld gestuurd waar onze naaste concurrent OKVC moest spelen en via "EEN OORTJE " werden we op de hoogte gehouden van het wel en wee van deze wedstrijd.

Al snel kon er gejuicht worden. Onze HEALE PEENDER Rense schiet de 1-0 binnen. Vanuit het niets begint ineens assistent Peter te juichen. YESSSSSS OLDEHOOF STJIT ACHTER. Even later weer een berichtje vanaf het andere veld. SHIT 1-1 NIKS OEN DE HOAN RUSTIG TROCH BOLLJE. Maar De wilp is niet van plan om mee te werken aan een kampioenschap van de Pake,s en een doelpunt kan niet uitblijven. Na een prima aanval word de gelijkmaker gemaakt. Nu is het zaak de boel verdedigend op orde te zetten want met nog 3 minuten te spelen komt er bericht van het andere veld. OKVC staat achter. Koortsachtig word er door de technische staf beslist wat nu te doen maar dan klinkt het eindsignaal op beide velden. Nog even rekenen en ......... JA JER UT IS KLEAR..... WE BINNE KAMPIOEN.

Maar we moeten nog 2 wedstrijden spelen dus nog eevm trochzette. De druk is er af dus besluit het technische duo de teugels iets te laten vieren en de olde montsjes wat meer hun gang te laten gaan voor wat betreft wissels en opstelling. Want tegen Grootegast wil je zowiezo niet verliezen, dus dat moet kunnen!!!!!!!! Het word de enige smet op deze verder mooie avond.

Met een 1-0 verlies strompelen de pake,s van het veld. De eerste nederlaag deze competitie. Enigszins beschaamd nemen de coaches het heft weer in handen en word de laatste wedstrijd tegen OKVC weer onder hun vakkundige leiding gespeeld.

JONGE DIKKE DOMME BARGEN WOT DOGGE JIM NOU schreeuwt Jappie. DR STJIT NET IENS EEN SPITS IENT VJILD. Wacht maar af word er gezegd. De 2 mooiste doelpunten worden gescoord in deze wedstrijd . Een prima aanval word afgemaakt door de oudste pake van de peenders (POMPKE) en een prachtige omhaal van Andre waardoor de laatste wedstrijd winnend word afgesloten.

Hierna kan het feest losbarsten . Voor het eerst in de geschiedenis van de VVO is het een 45+ team gelukt kampioen te worden. Pieter Pama werd gebeld want WE GAAN OP DE TREKKER DOOR HET DORP. Helaas kon dit niet doorgaan omdat er geen stoelen op de wagen konden en ja....... de pake,s kunnen natuurlijk niet zolang staan. MAR GOU DOESE EN DON OENT BIER.

KREIE WE NOU IK PATAT word er nog gevraagd???? In de kantine aangekomen was DJ Jarnick al aan het draaien en de drankjes en hapjes werden gretig geconsumeerd. Ook het bestuur van de VVO bood ons een natje en een droogje aan waarvoor onze hartelijke dank. Natuurlijk willen we ook het in grote getale opgekomen publiek bedanken voor hun steun. Er was zelfs een heus spandoek gemaakt. Dit werd natuurlijk zeer gewaardeerd.

Het was nog lang gezellig in de kantine en aan de glunderende gezichten van de pake,s te zien is dit nog lang niet hun laatste wedstrijd geweest.

KREIE WE ECHT GJIN PATAT word er nog gevraagd. VROEGER KRIEGN WE OLTIED PATAT.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht