Spanning stijgt op de Peender velden!!!

Als je aan het begin van het seizoen naar de speeldagen kalender kijkt, kruis je zaterdag 7 mei niet aan als een zaterdag waar de spanning er vanaf gaat spatten. Zeker niet als deze zaterdag ook nog eens als een “inhaal/bekerronde” gepland staat…… Maar na de behaalde resultaten tot dusverre wordt dit toch een zaterdag om naar uit te kijken en waar de spanning volop voelbaar zal zijn!!

Opende E1g

Deze “jonge honden” hebben zich het afgelopen jaar als een ware cup-fighter laten gelden. In de poulefase werd op een overtuigende wijze afgerekend met ONR E2, Roden E4 en ONB E2. Op zich al een mooie prestatie om de knock out fase te halen, maar ook hierin ging het maar crescendo met onze boys. Achtereenvolgens werden Grootegast E3, Asser boys E1, Grijpskerk E1 en Anjum E1 in vertwijfeling achtergelaten en aan de zegekar gebonden.

Door deze serie van overwinningen hebben de manschappen van Gerrie en Marcel zich nu geschaard bij de laatste 8 ploegen en staat er voor zaterdag een plek op de finaledag op het spel. Hiervoor zal er in een uitwedstrijd afgerekend moeten worden met het altijd lastige RWF E1. Afgelopen zaterdag hebben beide teams al de onderlinge generale in de competitie afgewerkt en trok RWF dit keer aan het langste eind. Laat onze boys dan nu maar op gepaste wijze revanche nemen voor die nederlaag.

Voor een ieder die getuige wil zijn van deze spannende strijd, de wedstrijd begint om 10.15 uur op de sportvelden van RWF!!

Opende Dames1

De dames hebben al een heel seizoen gevochten tegen een verplichte afdaling. De 1e periode werd nog verdienstelijk afgesloten, maar toen kwamen de dames even in een “najaarsdepressie en winterdip”. In de laatste periode werd het herstel weer ingezet en inmiddels moet er nu nog 1 plaatsje geklommen worden om degradatie te voorkomen. Samen met de dames van Glimmen 1 wordt er gestreden om de veilige plek 9. Met nog 1 ronde te gaan staan de dames van Sas welleswaar op 3 punten achterstand, maar kan dit in het slotduel goed gemaakt worden. Dan moet er namelijk aangetreden worden in en tegen Glimmen. De opdracht is duidelijk, alleen de volle winst telt. De heenwedstrijd in de Peen werd met 2 – 1 gewonnen, dus waarom nu op vreemde bodem ook niet winnen?? Beide teams eindigen dan in punten gelijk en zal er in een beslissingswedstrijd uitgemaakt moeten worden wie er afdaalt naar de 4e klas.

Kortom, ook onze dames kunnen zaterdag de Peender steun goed gebruiken. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark de Groenenberg te Glimmen en zal starten om 12.30 uur.

Opende Heren3

Ons 3e draait al het gehele jaar bovenin mee en hebben inmiddels de koppositie stevig in handen. Met nog 3 speelronden te gaan bedraagt de voorsprong 4 punten op de 1e achtervolger en moeten er nog een paar stappen gezet worden naar de titel. Aanstaande zaterdag wacht de streekderby in en tegen Grootegast waar de lokale helden van het 5e de tegenstander zijn. Bij winst zet de Peender brigade een grote stap voorwaarts richting de titel en kan het op zaterdag 14 mei definitief afgemaakt worden in het naastgelegen Niekerk.

De aftrap zal hier plaatsvinden om 14.30 uur.

Nog meer uitwedstrijden

In de regio beschikt niet iedereen over zulke kwaliteitsvelden als wat wij hier in de Peen gewent zijn. Vandaar wellicht de vele uitwedstrijden tijdens dit inhaalweekeinde…… Zo gaat de E2 op bezoek bij SJO J.V. Oostenburg E4 en reist onze F1 af naar Kollumerzwaag om het daar op te nemen tegen koploper Friese Boys F2. Ook onze F2 moet het PM kanaal oversteken en zullen halt houden in Buitenpost waar de plaatselijke F6 de tegenstander is.

Wat valt er dan op eigen veld te beleven??

Op ons eigen sportpark is het qua aantal wedstrijden ronduit karig deze dag. Zo zijn er maar 2 thuiswedstrijden ingepland voor deze dag, maar bij beide staat toch wel wat op het spel……

Opende D1

Het ochtendprogramma wordt gevuld door de Peenders van D1. Zij trappen af om 10.30 uur tegen de ongeslagen koploper de Sweach D1

Opende Heren1

Maar de wedstrijd van de dag op eigen sportpark is natuurlijk die van ons vlaggenschip. Ook zij vechten al het hele seizoen tegen de verplichte afdaling, maar hebben nog steeds een kans om aan rechtstreekse degradatie te ontsnappen. Voor de manschappen van Wietse staan er nu vooreerst nog 2 absolute finales op het programma.

Te beginnen aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Rijperkerk 1. In de uitwedstrijd tegen deze “blauwwitte” brigade werd een verdienstelijk gelijkspel uit het vuur gesleept. Voor zaterdag geldt er maar 1 opdracht, de 3 punten houden op ons eigen sportpark.

Volgende week wacht er dan de absolute kraker in Leens. Het plaatselijke FC Leo is dan de tegenstander en ook daar zal er gewonnen moeten worden. Met 2 overwinningen op rij voor ons Peender vlaggenschip is het niet onbedenkelijk dat men zich dan direct plaatst voor de nacompetitie, maar ook een ander scenario kan zich hier nog voltrekken. De kans bestaat nog steeds dat beide ploegen na 26 wedstrijden gelijk eindigen in punten, en dan volgt er nog een alles of niets beslissingswedstrijd op neutraal terrein.

Ook hier is dus de nodige steun gewenst voor de komende wedstrijden. Zaterdag rekenen we op een vol en sfeervol Peender sportpark waar er om 14.30 wordt afgetrapt voor finale 1!!!!

Dus ook op een “vooraf voetbal loze” zaterdag valt er weer genoeg te beleven rondom de Peender teams op onze eigen thuisbasis en in de regio!!! Alle teams rekenen weer op de steun langs de lijn!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht