Winst voor MD1

Zaterdag 5 maart was het weer zover, de winterstop is officieel beëindigd en de competitie ging weer van start. Opende MD1 kreeg Gomos MD1 uit Norg in een mistig Opende op bezoek.

Voor sommige spelers was het echt wel even opstarten, gelukkig waren de vaders bereidwillig om de scheenbeschermers nog even te brengen!

De eerste helft was Gomos duidelijk het betere team. Maar de harde kern langs de lijn zei al: "Het zijn diesels, het komt wel...." Na een paar kansen van de tegenpartij kwamen inderdaad ook de meiden van Opende op stoom. Ze moesten even op scherp worden gesteld.

Ook aan de kant van Opende kwamen kansen maar deze werden niet benut. Dus gingen we met 0-0 de rust in. De meiden konden wel wat suiker gebruiken en gingen aan de ranja. De harde kern kon wel wat warmte gebruiken en ging aan de koffie.

De tweede helft ging Opende voortvarend van start. Zoals eerder al gezegd, het zijn diesels en ze waren nu warmgedraaid. Er werd meer overgespeeld en toen was er dus ook de bal voor de goal. Marrit benutte deze kans en maakte 1-0. Lange tijd bleef de stand ook zo en werd er gehoopt op winst. Niets was minder waar! De tegenstander kreeg, volgens leiders, team en harde kern volledig onterecht, een vrij trap van de scheidsrechter. Deze werd dan ook goed benut en zo kwam de stand op 1-1.

Maar de meiden vonden dat ze hun winst niet zo gemakkelijk konden afgeven en gooiden het tempo omhoog. Ze vochten keihard om er alsnog met de winst vandoor te kunnen gaan. De harde kern keek op de klok en ging er al bijna vanuit dat het 1-1 zou blijven. Maar toen kwam de bal bij Lynke Rens voor de voeten en die bedacht zich niet en zorgde voor de 2-1. De Peender Famkes gingen toch nog met de winst aan de haal. Een goed begin van de competitie! Goed gedaan famkes!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht