Wisselende resultaten voor de Peenders!!!

Zaterdag stond de 2e speelronde van de zaalcompetitie op het programma voor de Peenders. Dit keer was Sporthal Kalverdijkje het decor.

Oosterlittens D1 – Opende D1

Voor de Peenders direct een “topper” op het programma. Beide teams hadden in de 1e speelronde een prima indruk gemaakt met 2 duidelijke overwinningen. De Peenders gingen meer dan goed van start en al snel stond er een verdiende 0 - 2 voorsprong op het bord. De Peenders wisten zichzelf nog genoeg kansen te creëren, maar de bal over de doellijn te krijgen was een te grote opgave. Op de andere kant was Oosterlittens wel erg slagvaardig, mede geholpen door de Peenders zelf, en zodoende liepen onze boys tegen een stevige nederlaag op. Met een 6 – 2 nederlaag zochten de boys zwaar teleurgesteld de kleedkamers op.

Doelpuntenmakers Albert Nijboer (1x) Roan Alssema (1x)

MKV’29 D1 – Opende D2

De Peenders gingen ook in deze wedstrijd weer prima van start en namen al snel een 2 – 0 voorsprong. Na de aansluitingstreffer van de Leeuwarders schakelden de boys nog even een tandje bij en werd de voorsprong gestaag uitgebreid. Het slotakkoord was van de thuisploeg, maar de Peenders trokken aan het langste eind. Met een 5 – 2 overwinning op zak kon de voorbereiding starten op het onderlinge treffen van de Peenders.

Doelpuntenmakers Jesse Ian de Jong (2x) Carst Overwijk (1x) Sander Doetjes (1x) Sierd de Vries (1x)

Opende D1 – Opende D2

Als slotstuk van de dag stond het eerste onderlinge duel op het programma. Beide coaches moesten even in beraad, want wie krijgt Wopke op de goal tijdens dit treffen?? Uiteindelijk werd er besloten dat beide teams de helft van de wedstrijd de beschikking krijgen over Wopke.

Waar de D1 na de nederlaag eerder op de dag de zaak vlot wilden rechttrekken, waren het de toch Peenders van D2 die de voorsprong pakten. Het was Carst die het beslissende tikje gaf en zo al weer de openingsgoal verzorgde. De Peenders van D1 gooiden er nog een schepje bovenop en wisten de D2 onder druk te krijgen. Helaas was gelegenheidskeeper Rik een aantal keren een te grote sta in de weg. Op de andere kant liet ook Wopke zijn kwaliteiten weer zien en zodoende bleef de 0 – 1 maar lang staan.

Halverwege vloog Wopke over naar de andere goal en pakte Ray zijn keeperstaak op voor de D1. De Peenders van D1 bleven zoeken, maar die gelijkmaker wist er maar niet te komen. In de omschakeling was het ineens Sander die wel raak schoot en zodoende de marge op 2 bracht. Desondanks bleef de D1 zoeken naar de goals, maar kort voor het einde gooide Ide de wedstrijd definitief in het slot.

Doelpuntenmakers D2 Carst Overwijk (1x) Sander Doetjes (1x) Ide de Jong (1x)

Beide teams lieten vandaag niet het voetbal zien van wat we gewend zijn, maar desondanks blijven de Peenders van D2 gelijke tred houden met koploper Oosterlittens. De Peenders van D1 lijken voorlopig even af te haken om de hoogste podiumplaats, maar ondanks de 2 nederlagen van vandaag vinden we hun nog steeds terug op plek 3. De volgende speelronde is gepland op zaterdag 23 januari in Grou en qua programma zal dit ook weer mooie wedstrijden opleveren!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht