D-day voor Peender Pakes Zal Black Friday -16 november 2018- in de analen van de VV Opende bijgeschreven worden als dag van de Pakes ..?

Deze avond tijdens de laatste speelronde van de najaar competitie 45+ zal de Kampioen bekend worden.

Grote vraag deze avond : kan de huidige koploper "de Peender Pakes (PP45+)" de druk weerstaan.

Gastheer van deze avond VEV'67 is nog als enige ploeg in staat om dit te voorkomen met maar liefst 7 punten achterstand.

Tijdens de verkleedpartij opperde de vorige week op non-actief gezette interim coach pake Pomke ( en nu weer als speler beschikbaar ) een scenario om de eerste wedstrijden niet te veel inspanning te leveren, om zodoende met nog 1 puntje voorsprong een "echte Finale" te spelen tegen directe concurrent VeV'67. Dat zou pas een climax worden deze avond en de titel nog meer glans geven...

Coach KnikKnak wist wel raad met deze in zijn ogen onzinnige opmerking, Pomke kon gelijk douchen voordat hij ook nog maar 1 veter van z'n kicks had gestrikt....

Om half acht wachtte de confrontatie tegen ONR uit Roden.

Coach pake Knikknak ijsbeerde kleedkamer in, kleedkamer uit, je zag em denken …. Hoe pak ik dit aan en wie spelen er deze eerste wedstrijd. Hoe houd ik iedereen te vriend met maar liefst nog 12 beschikbare Pakes deze avond, terwijl er maar 7 opgesteld kunnen worden. Na overleg met de inmiddels gedouchte interim werd de knoop doorgehakt. Pake Peter Bijstra in de basis als diepste aanspeelpunt. Jannes Teakema en Henk Tjoelker moesten vanuit het midden aansluiten met Henk kramer als inschuivende verdediger. Simon en Henk Brink als slot op de deur daarachter. Echter tegen de versterkte defensie van ONR (met 5 man ingegraven voor de goal) was Peter als diepste aanspeelpunt niet te bereiken en na 5 minuten besloot coach KnikKnak in te grijpen, Rinze van der Donk kwam voor pake Peter, helaas verstapte Rinze zich al bij 1 van zijn eerste balcontacten en vertrok strompelend en met een pijnlijk grimas op zijn gezicht richting kleedkamer om zijn gekwetste enkel te laten koelen. Peaky Anton Dragstra werd gebracht, nog maar koud in het veld kreeg hij uit een rebound de bal voor zijn voeten, zijn uithaal werd knap door de ONR-goalie uit de hoek geranseld. Doordat het zo gemakkelijk ging, en er maar niet werd gescoord begonnen (tegen alle afspraken in) de Peender verdedigers uit hun positie te lopen waardoor het alleen maar drukker werd voor de goal van de ONR-keeper. Echte kansen werden er niet meer gecreëerd, er was geen doorkomen aan.

Een spaarzame counter van ONR werd de PP45+ haast nog fataal, een terugspeelbal op onze Keessie Blunder (deze had voor de verandering maar eens zijn wandelschoenen aangetrokken i.p.v. z'n kicks) werd door hem uiterst knullig verwerkt, gelukkig voor de PP45+ rolde de bal net via de buitenkant van de paal buiten de lijnen, na de aansluitende hoekschop werd er door de goed acterende arbiter voor het einde van de wedstrijd gefloten

Eindstand 0 -0 1 puntje binnen

De pakes van VeV'67 pakten ondertussen de volle buit : 3 punten van Wilper boys en komen nu op 5 punten

Het zal toch niet gebeuren .....

 

De volgende wedstrijd op het programma is de Wilper Boys

Ondanks het goed spel van de Boys uit de Wilp hadden de PP45+ de wedstrijd goed onder controle.

Het was zaak om deze wedstijd het kampioenschap veilig te stellen ( anders doemde het Pomke scenario op..)

Gedurende de wedstrijd ontstonden de eerste kansen, Henk Tjoelker (speciaal voor deze avond nog nieuw schoeisel aangeschaft ) zag een paar schoten door de Wilpster keeper gekeerd, de alerte Peter Bijstra miste op het nippertje nog rebound op een inzet van Harm van der Veen. Een weer onnavolgbare actie van ons pareltje uut de kornhorn Sipke Storteboom had een beter lot verdient ( later op de avond zag U verslaggever op tv een zelfde soort actie door een Oranje speler finaal mislukken... )

*** Teakema schiet Kampioenschap Peender Pakes binnen...... ***

En dan de 12e minuut: van achteruit werd Jannes Teakema bekeken aangespeeld door Henk Brink, Teakema passeerde op rechts met een subtiele beweging zijn tegenstander binnendoor en haalde met z’n linker been verwoestend uit in de verre hoek 1-0. Zo... nu koppie dr bij houden, een counter van de Wilper Boys werd nog moeizaam door onze Kees buiten de palen getikt. 10 minuten voor tijd stelde Henk Tjoelker het kampioenschap veilig, een steekbal van Henk Kramer werd door hem met een droge knal afgerond.

 

De laatste wedstrijd tegen VeV'67 was er eentje om de keizersbaard.

Het Kampioenschap was binnen en VeV'67 had tussendoor ook nog 2 punten gemorst tegen ONR

 

Echter.....!!!!!

1 Pake van de Peen had niet meegekregen dat het kampioenschap al binnen was.

Zoals eerder gememoreerd was Rinze geblesseerd uitgevallen, hij had de uitslagen tegen ONR en de Wilper boys nog niet meegekregen.

Terugkomend bij het team was zijn eerste vraag: hoe stoan we dr veur ..?

Zonder blikken of blozen werd hem door de coach KnikKnak verteld dat alle wedstrijden waren verloren en dat VEV alles had gewonnen en nog maar op 1 puntje achterstand stond ( idd het Pomke scenario...)

Je zag Rinze ongelovig rondkijken... iedereen speelde z'n rol mee, niets aan de hand man, wij hebben aan een puntje genoeg om het kampioenschap binnen te harken en wij hebben nog niet van VeV verloren deze reeks. De wedstijd was inmiddels begonnen, kansen werden er aan beide kanten gecreëerd, echter VeV trok het initiatief naar zich toe en was de beter voetballende ploeg, een doelpunt kon dan ook niet uitblijven.

Kees Blunder verzag zich volledig op een slap schot van een VEV speler, de bal rolde over de tenen van z'n wandelschoenen binnen, 0 - 1 voor VeV

Rinze helemaal buiten zinnen "#@$##@!%$" doar hest et al, et hiele seizoen goed speult en nou verknallen we et kampioenschap dizze aovend deur zo mat te speulen".

De coaches en en reserves speelden mooi mee, keken elkaar wat schaapachtig aan en hier en daar klonk een vloek.

De Peender Pakes konden zich niet meer onder de druk van VeV uitspelen en vlak voor tijd werd nog de 0 -2 binnen getikt.

De spelers die lachend van het veld kwamen ondanks de verdiende nederlaag hadden niets van dit toneelstukje aan de kant met Rinze meegekregen.

Rinze hoe kinnen jim nou met zo'n "big smile" op jimme kop van et veld oafstappen terwijl wy vanaovend de kans op et kampioenschap zo hebben verknald.

toen werd hem pas verteld dat wij in de 2e wedstrijd tegen de Wilper Boys het kampioenschap al hadden veilig gesteld.

Rinze : Jim @#$%@#$ ellendelingen, jim kinnen beter toneel speulen dan voetbolje...

Bezweet en voldaan werden de kleedkamers opgezocht en na een verfrissende douche werd in de kantine van VeV de stamtafel door de kersverse Kampioen opgeëist. De biertjes en muizehapjes (de stukjes kaas waren op een maat gesneden die je normaal gesproken in een muizeval ziet... :) gingen rond en de voetbal liederen galmden door de kantine. Na de traditionele bitterballen en de uitreiking van de Schaal werden de tegenstanders, scheidsrechters en VeV'67 bedankt voor hun gastvrijheid deze avond. De Pakes vertrokken richting hun sportpark "de olde Wierden" in Opende waar hun nog een huldiging te wachten stond. Bicycle Showband Crescendo en Torro met de platte kar zouden klaar staan om de Pakes nog met een verdiende rondrit door het dorp te begeleiden. Helaas moest deze rondrit op het laatste moment door de organisatie worden afgeblazen vanwege het late tijdstip i.c.m. de lage temperaturen en de mist deze avond.

Jammer: geen rondrit, maar in kantine van "de Veste" werd er onder genot van een biertje nog lang na gesproken over het behaalde kampioenschap ( de 2e in de historie van de Peender Pakes)

 

Eindstand 1ste klasse E

Peender Pakes 45+ 12 - 24

VeV'67 12 - 20

ONR 12 - 13

Wilper Boys 12 - 8

 

Laatste nieuws :

de Dames 30+ van de VVO hebben deze avond ook een 9 punter aan hun totaal toegevoegd en hebben over 2 weken aan 1 puntje genoeg om ook net als de 35+ (team2) en de 45+ het kampioenschap binnen te halen.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht