De heitie's ijzersterk in Kollumersweach.

 

Vrijdag 30 september mochten de 35+ strijders ut de Grinzer Peen hun kunsten vertonen op het sportpark van Friese Boys.
Na het "trainingstoernooi" in Opende was de coach nog niet tevreden met het vertoonde spel en de afgelopen week was hij dan ook hard bezig om op tijd hier een oplossing voor te zoeken.
Op de vraag aan de coach wat er dan anders moest, kwam het antwoord.... het moet passen. Kort maar krachtig maar hier komen we als spelers niet veel verder mee, maar ja de coach sil er wol verstoan fon ha toch ?
De beste man is niet voor niks aangesteld als de leider van de heitie's. En dan twee dagen voor de speelavond komt er het bericht van de coach; hé jongens ik ha de oplossing jer, fietste ik troch de Peen sjoch ik der een buske stean en wot stit er op ? MAATWERK. Nou ik dacht dit is wat we nodig zijn in het team...... dus aangebeld en ja hoor ...... de beste man deed zelf open en na dat ik mijn verhaal had uitgelegd begreep hij wat de bedoeling was en stelde hij zijn diensten beschikbaar. Over de kosten van deze dienst waren we ook snel uit, de beste man zei....... zie het maar een beetje als sponsoring. Nou een bijzondere actie weer van de coach en wij als heitie's moesten het er maar weer mee doen. Dat onze nieuwe aanwinst kwaliteit wilde leveren bleek wel toen hij de voetbalschoenen uit de tas haalde, splinternieuw en met een lichtgevend randje. Volgens de nieuwe aanwinst moest er kwaliteit geleverd worden en aangezien ik de ballen in de voet wil heb ik even een richtpunt voor jullie gecreërd. Met de bijnaam de groene pijl ging de aanwinst het veld op en kon er begonnen worden met het toernooi. Nog even snel de opstelling want de coach had nog een aantal mensen gepasseerd en dan kon het balletje gaan rollen. Na even rustig afwachten wat ASC hun strijdplan zou zijn, was het Opende wat de regie in handen nam en met een paar prachtige aanvallen zorgden ze voor het eerste gevaar maar nog geen goals. Vanaf de kant werd geroepen........ de bol mat nei de "groene pijl" dan komt het wel goed. En zo gebeurde het...... tegeltsje gaf de bal diep op rechts............ en daar was de groene pijl al in beweging........... het balletje werd klaar gelegd............. de voorzet kwam.............. en ja hoor Klavertje liep er alleen maar tegenaan en de 1-0 stond op het scorebord. Buiten het veld stond een blije coach; sjoche jim no wol dit is MAATWERK !!!!!!! De kop was er af en met ruime cijfers werd de eerste wedstrijd gewonnen en zo kon er met een tevreden gevoel gestart worden tegen Harkemase Boys. Vanwege de verdenking op matchfixing in het trainingstoernooi werd neef Meullie niet geselecteerd tegen zijn oude clubliefde. Met een onduidelijk strijdplan werden de heitie's het veld ingestuurd en lieten ze vandaag zien hoe je een wedstrijd kunt winnen tegen een sterke tegenstander. Rustig werd het balletje in de ploeg gehouden en op de juiste momenten de aanval gezocht en werd er gescoord. Met deze strijdwijze kwamen de Harrekieten er bijna niet aan te pas en werd ook deze wedstrijd gewonnen. De laatste wedstrijd werd gespeeld en begonnen tegen Friese Boys in het schemer en eindigde in het donker. Even nochalant beginnen, resulteerde in een snelle achterstand maar Opende maakte snel de gelijkmaker en was daarna zeker iets beter, alleen konden de heitie's van beide teams de goal niet meer vinden in het donker. Het enige wat ze zagen bewegen over het veld was één of ander groen licht !!!!!!?????
Uiteindelijk werd er maar afgefloten en konden we beginnen aan de derde helft. Tijdens de derde helft kwam de opmerking van de "groene pijl" waarom hij niet gewisseld werd, doe ik voor het eerst mee en dan haalt de coach mij er niet eens uit ? Nee kerel, als je er uit wil dan moet je dat zelf aangeven en anders speel je alles. Het had de nieuwe aanwinst goed voldaan en hij had niet gedacht dat dit zo mooi zou zijn en heeft dan ook gelijk maar bijgetekend. Man van de avond was aan de Peender kant keeper Gjaltema, met fantastische reddingen en een enorme rust gaf hij het team en de coach vertrouwen. In de wandelgangen gaan zelfs de geruchten dat er bij de baas van de eerste keeper een verzoek is neergelegd om hem vrijdags gewoon veel ritten te laten doen. Na nog wat vocht en behoorlijk veel hapjes voor een klein groepje deze avond, kwam er ook nu weer een einde aan deze geweldige avond. Vrijdag 13 oktober is het weer zover dan spelen de heitie's alweer de derde ronde. We zeggen Forza coach......we gaan weer voor MAATWERK voetbal !!!!!!!!!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht