Dubbel gejuich bij wedstrijd van JO9-3

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de BCV/Bergum-combinatie op het programma. Dat de tegenstander kampioen zou worden dat stond voor dit treffen al lang en breed vast. De Bergummers hebben een team wat bestaat uit veel dynamiet en de jongens zijn fysiek allemaal een stapje verder dan de meeste tegenstanders die we treffen.

De coaches hadden voor deze wedstrijd het tactische plan aangepast. Het verdedigende blok werd neergezet en alleen als de kans zich voordeed zouden we er ‘samen’ op uittrekken. Nog even een warming-up’je, even afronden, de bekende yell en toen konden we ervoor gaan.

En hoe, Opende knalde uit de startblokken en liet zich meteen gelden. BCV had het zwaar en wist zich net als de mannen uit Rotterdam geen raad met de titelaspiraties. Het was aan de keeper van BCV te danken dat Opende niet op voorsprong kwam. Aan de andere kant liet onze keeper zien ook uit het goede keepershout te zijn gesneden. Toch wist BCV op voorsprong te komen, maar nog voor rust wist Opende gelijk te maken (1-1).

Trotse coaches in de rust, want vooraf was de jongens verteld dat een doelpuntje maken tegen deze ‘fantastische’ tegenstander al heel wat zou zijn, maar nu roken we meer en was het zaak niet te verslappen.

De tweede helft was nog scherper dan de eerste helft en het verdedigende blok liet zien elkaar ook al flink te coachen! Toch wist BCV op voorsprong te komen, maar nog voordat ze dit konden vieren wist Opende gelijk te maken.

Een enerverende slotfase stond het talrijke publiek nog te wachten. BCV werd terug gedrongen en het was aan de keeper en de paal te danken dat Opende in de slotfase niet alsnog doel trof. Een 2-2 gelijkspel was het resultaat en dit zorgde voor gejuich bij beide teams. BCV kroonde zich tot de terechte kampioen in deze derde klasse, maar Opende juichte net zo hard, want het was hen gelukt om als enige puntjes af te snoepen van deze Bergumer’mantsjes’. Een prestatie van formaat en al helemaal als we weten dat we de eerste wedstrijd kansloos met 8-0 verloren.

Daarmee laat het team wederom zien te zijn gegroeid en er is nog volop kans op een ereplaats in deze competitie. Vooraf hadden de leiders dat niet durven voorspellen, maar het blijkt dat deze Peendermantsjes tot veel in staat zijn. Na de komende kraker tegen Gorredijk kan gekeken worden waar we staan. Met dezelfde inzet en voetballend vermogen als afgelopen week is alles moegelijk.

“Sneon mar we even op de fjilden sjen”, aanvang 9.00 uur @ de Olde Wierden.

Spelers: Silas Mulder, Wouter Agsteribbe, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, David Graansma, Colin Hiemsta en Jurre de Bruin.

Peender goals kwamen deze week van: Ruben Spa 2x.

Speler van de Week: Colin Hiemstra. Het loopvermogen van een paard en altijd gaande tot het gaatje. Het overzicht van oom Marcel en neefje Menthe Dirk komt met de jaren wel en dan ben jij de volgende Hiemstra telg waar Opende jaren over zal praten.