JO11-2 begint het najaar-seizoen goed

Twee bekerwedstrijden en twee competitieduels zitten er ondertussen op.                                            Hoog tijd voor een kleine update.

Het nieuwe seizoen begon al met een heugelijke mededeling, namelijk; Fleur Pera had besloten om toch op voetballen te blijven! Hier waren de leiders en haar team natuurlijk heel erg blij mee. Ze zorgt nu weer samen met haar zusje voor het gevaar vanaf de flanken, met als sterkste wapen haar snelheid.

In de bekercompetitie resulteerden de beide thuiswedstrijden in een kleine winst tegen De Sweach en een gelijkspel tegen De Feanstars. Over beide wedstrijden kan hetzelfde verteld worden; Opende was sterker maar deed zichzelf tekort door te weinig te scoren. We vonden te weinig de vrije man en het vizier stond nog niet op scherp. Wat wel opviel was dat de “nieuwelingen” in de ploeg al wel meteen versterkingen mochten worden genoemd. Silas Mulder, Wouter Agsteribbe en Levi de Wit zorgden voor veel dreiging en namen alle bekergoals voor hun rekening.

De eerste tegenstander in de competitie waren dezelfde Feanstars als waar we in de beker onnodig tegen gelijk hadden gespeeld. Vol vertrouwen reisden we daarom naar Surhuisterveen om dit recht te zetten. Of het nu aan een aantal nieuwe gezichten bij de tegenstander lag of aan het druilige weer, we waren niet scherp en de kleedkamer werd opgezocht bij een 4-0 achterstand. Leider Pera wist een gevoelige snaar te raken want een herboren Opende zocht de tweede helft naar gerechtigheid. Onder bezielende leiding van aanvoerder Jasper Nijenhuis nam Opende het initiatief en werd meteen een paar keer dreigend voor de goal. De bevrijdende treffer werd al snel gemaakt door Levi de Wit die uit een (haast) onmogelijke hoek wist te scoren. Het geloof kwam helemaal terug toen Silas Mulder met een omhaal (!!) in de bovenhoek scoorde. Echt een wonderschoon doelpunt.

4-2 tijdens de time-out. Onze kansen om punten mee te nemen naar Opende waren weer helemaal terug. Het eerstvolgende werk was voor de sterk keepende Mika Wassenaar. Nog voor een aanvaller van de Feanstars kon uithalen dook Mika op de bal. De bikkel vervolgde de wedstrijd met de nopafdrukken nog in zijn gezicht. Helaas kon hij niet voorkomen dat het eerstvolgende doelpunt aan Feanster zijde was. Wouter Agsteribbe kwam meteen met een antwoord. Met een lange solo aan de linkerkant passeerde hij twee tegenspelers liet de keeper kansloos met een schot in de rechterbovenhoek. Het verschil was weer twee maar de klok werd onze vijand. We verloren met 6-3 maar de 3 prachtige doelpunten zorgden alsnog voor een opperbeste stemming.

Zevenhuizen kwam in de tweede competitiewedstrijd op bezoek in Opende. Onze tegenstander had de koppositie te pakken door met een ruime zege van Marum te winnen. Opende was dus gewaarschuwd en de gezichtjes stonden dan ook strak als een banjosnaar aan de aftrap. Kans op kans wist de thuisploeg te creëren. Anne Martha had de spitspositie en wist zich menig keer in een kansrijke positie te manoeuvreren. Carlijn en Silas zorgden voor de aanvoer en creëerden ook voor hunzelf menig schietkans. Toch leek het even als of we onszelf weer niet gingen belonen maar dan is er nog de altijd onnavolgbare Rudmer Jagersma. Met een lange solo door het midden passeerde hij de tegenstanders alsof ze er niet stonden en rondde knap af. De druk van de eerste goal was van de ketel en al snel volgden er meer. Met een 3-0 voorsprong gingen we aan de limonade.

In de tweede helft werd er al snel weer gescoord en daarmee zag je ook het geloof van de tegenstander verdwijnen. Jasper scoorde vanuit een corner na een korte indribbel en zorgde bij elke corner voor gevaar voor de goal. Sem van der Veen had de opdracht deze wedstrijd om de gevaarlijke linksvoor van Zevenhuizen uit te schakelen en hij voldeed hier ruim aan. Mede daardoor kon Zevenhuizen niet of nauwelijks voor gevaar zorgen.  Onze betrouwbare sluitpost Wouter had dan ook geen drukke zaterdag maar stond er op de momenten als het nodig was. Met acht goals en niets tegen verliet de JO11-2 het veld richting het weekend.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht