JO9-3 overtuigend naar eremetaal

JO9-3 heeft zaterdag de competitie succesvol afgesloten. Na een wervelend optreden werd de laatste competitiewedstrijd, in Lippenhuizen, tegen THOR, met 1-8 gewonnen. De jongens eindigen daarmee in de competitie op een plek die eremetaal oplevert. Afhankelijk van de inhaalwedstrijd van Jubbega eindigt Opende de competitie op de huidige tweede plaats, dan wel op de derde plaats.
Een prachtig resultaat voor de equipe van Spa/Klaver. Na de winterstop zijn de jongens stuk voor stuk doorgegroeid en dat lieten ze in de laatste wedstrijd nogmaals zien. Een sterk collectief liet zien dat ze de tegenstander wouden opvreten en vanaf het begin werd THOR dan ook onder de voeten gelopen.
Er werd gerust met een 0-4 tussenstand en in de rust werden de mannen lekker gemaakt met de boodschap dat zij een ijsje zouden verdienen wanneer ze nog minimaal drie keer wisten te scoren.
De mannen lieten er geen gras over groeien en scoorden er nog lustig op los (1-8). Resultaat was een welverdiend ijsje en, nog mooier, een welverdiende plek bij de eerste drie in de eindrangschikking.
Na het kampioenschap in de “fairplay”competitie van voor de winter een nieuw hoogtepunt voor deze ‘youngsters’. Twee klasses hoger hebben ze laten zien voetballend met alle ploegen mee te kunnen en het alleen op fysiek nivo zo nu en dan af te moeten leggen. Dit is geen schande, want met een gemiddelde leeftijd van 7 jaar deden we het tegen de jongens van 9 jaar toch ook al heel goed en deze jongens zijn nu eenmaal fysiek iets verder.
Doordeweeks werd op het eigen “Swieringa-toernooi” een mooie tweede plek veroverd en in de komende weken wachten nog een drietal toernooien, om daarna een succesvol jaar af te sluiten op de familiedag op 24 juni.
Spelers: Jurre de Bruin, Silas Mulder, Wouter Agsteribbe, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, David Graansma en Colin Hiemsta.
Peender goals kwamen deze week van: Levi 4x en Milan 1x, Ruben 2x en een eigen doelpunt van de tegenstander.
Speler van de Week: De ouders en supporters: Iedere week konden we weer een beroep op jullie doen en zonder jullie steun zouden deze jongens niet tot deze topprestatie kunnen komen!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht