JO9-3 weet weer wat verliezen is

Na een half jaar ongeslagen te zijn geweest in de competitie weten onze Peendermantsjes sinds zaterdag weer wat verliezen is. Tegen Jubbega (twee weken terug nog met 0-5 van gewonnen) werd deze maal met 5-0 verloren.

Na de fantastische wedstrijd van verleden week tegen ONT hadden de coaches zaterdag weinig nieuwe aandachtspunten: “Posities houden, bal strak inspelen en veel plezier maken”. Dat laatste zat ook deze wedstrijd wel weer goed, maar de posities werden minder goed behouden en zo kon het dat we meestal geen spelers op de buitenkanten hadden te voetballen.

Jubbega begon, net als bij hun thuis, sterk aan de wedstrijd en deze maal wisten zij al ‘wel’ snel te scoren en nog voor rust deed men dit nog driemaal (0-4). Twee goals kwamen tot stand door een tikkie breed (terug) van onszelf, waarbij ook de bal naar voren had kunnen worden gespeeld.  Deze aanwijzing werd in de rust dan ook gegeven. Probeer de bal eerst naar voren (diep) te spelen in plaats van breed (terug).

We spraken verder af om de tweede helft met 0-0 te beginnen en in diezelfde tweede helft, waren we weer als vanouds ‘meer dan gelijkwaardig’ aan de tegenstander. Dit resulteerde ook in kansen, maar helaas werd er vandaag niet gescoord.

Jubbega scoorde in de tweede helft nog eenmaal, waardoor er voor het eerst sinds een half jaar, in competitieverband weer eens werd verlozen door deze knaapjes. Voor volgende week weten we waar we aan moeten werken. “Het tien meter uitlopen van de keeper, het breed en positie houden en hard inpassen en coachen bij het overspelen” zal er in de training weer in gesmeden gaan worden en dan wacht volgende week de lastige uitwedstrijd in Bergum tegen de BCV/Bergum combinatie.

Spelers: Jurre de Bruin, Silas Mulder, Wouter Agsteribbe, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, David Graansma en Colin Hiemsta.

Peender goals waren er deze maal, op de vele gescoorde penalties na, niet te benoemen.

Speler van de Week: David Graansma.  Maakte na twee weken afwezigheid door een blessure zijn comeback en streed alweer als vanouds. Als David iets rustiger aan de bal wordt in balbezit en deze strak blijft overspelen komt hij heel snel weer op zijn supersterke oude niveau en is daarmee een dragende ‘verdedigende’ kracht van dit team.