Ook Kollum niet opgewassen tegen dadendrang JO9-2

Afgelopen zaterdag reisde de Spa/Klaver-combinatie af naar Kollum, in een leuke wedstrijd moest het ‘andere oranje’ haar meerdere erkenning in de ‘peendermantsjes in het rood’.

Opende had voor de tweede maal deze competitie te maken met iets wat op tegenstand leek en de Kollumers lieten zien uit het goede kaas te zijn gesneden. De mannen en vrouw van Spa en Klaver zijn simpelweg een maatje te groot in deze competitie.

In een paar weken tijd heeft het samenspel van deze youngsters zich ontwikkelt tot een patroon met vastigheden. Tot vermaak van het publiek wordt de bal al meerdere malen rondgespeeld en gunnen de kinderen elkaar het maken van doelpunten.

Het “samenspel en het elkaar gunnen’ zijn kernwaarden van dit team en dat samen met duidelijke omschrijvingen van de taken in het veld zorgt voor de nodige rust. Het maakt daarbij al bijna niet meer uit waar de spelertjes staan. Van linksachter, tot rechtsvoor, overal doen de kinderen hun ding en natuurlijk hebben ze op de ene positie meer houvast dan de andere, maar alleen door te leren en ervaren hoe het op een andere positie ook kan komen deze youngsters verder.

Terug naar de wedstrijd: Bij rust stond Opende op 0-6 en in de tweede helft liepen de mannen uit naar een 1-10 uitslag. Opvallend hierbij is dat de knaapjes al goed in de gaten hebben dat er vanuit een snelle indribbel of hoekschop veel ruimte kan ontstaan en dat juist op die momenten de tegenstander te pakken is. Ook vandaag werd er weer driemaal uit deze standaardsituaties gescoord.

 Spelers JO9-2: Ruben Spa, Milan Klaver, Lieke Helmhout, Noraldeen Fahkra, Hendrik Vlastuin, Lars Oostra en Finn van der Veen.

 Peender goals kwamen deze x van: Ruben (1x), Milan (6x), Finn (1x), Hendrik (1x) en Lieke (1x).

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht