Opende dendert door in 1e klasse en wordt weer kampioen.


Na in de najaarscompetitie kampioen te zijn geworden kwam gelijk het verzoek van onze toppers om maar te gaan promoveren naar de 1e klasse. Menig ouder had vraagtekens bij is dit niet te hoog gegrepen. Maar de trainer, Leider en een enkele vaders zetten hun zin door en zo verscheen de kampioenen van de 2e klasse zomaar in de 1e klasse. En dit bleek achter af de juiste beslissing te zijn. Dus de complimenten aan de technische staf Karel en Rudolf.
Zaterdag 4 maart begonnen we tegen jong Harkema op het kunstgras. Kunstgras daar hebben we het al :competitie vervalsing werd al geschreeuwd vanaf de zijkant. Opende speelde ietwat onwennig maar toch bij rust was het 0-1 voor Opende. Na de limobreak kwamen de spelers en speelster weer op het veld. Om gelijk maar even aan te geven dat w hier voor 3 punten kwamen. De Peenders raasden over het veld en voor men het in de gaten had bij Jong Harkema was het al 0-5. Dus een goed start.
Zaterdag 11 maart kwam ONT op bezoek de ploeg waar wij niet van kunnen winnen en dat bleek ONT troefde de Peenders op alle fronten af. En binnen 10 min. Stonden we met 0-1 achter. Echter voor de rust werd er orde op zaken gesteld en de ruststand was 1-1. Na de rust golfde het spel op en neer het tempo lag hoog en het was weer ONT die de leiding nam en deze niet weer uit handen gaf. De eerste nederlaag was een feit 1-2. Het technisch duo zat er nog al luchtig in en zei dat dit een incident was. Dus van paniek was geen sprake.
18 maart de VV opende moest uit tegen ONR Roden voor ons een onbekende tegenstander. Maar het bleek alleen maar een sparring partner te zijn voor Lian en de jongens, geen vuiltje aan de lucht alleen het publiek aldaar dacht er anders over. Er werden wat kinderachtige teksten richting onze spelers en onze trouwe aanhang geschreeuwd. Maar de Peenders verblikten niet en gingen met een keurig 0-2 naar huis. Wederom 3 punten.
Zaterdag 1 april kwam Oerterp op bezoek. Ook een tegenstander die niet bekent was bij de spelers en de staf. Maar men was het e.e.a te weten gekomen over deze tegenstander n.l dat het een ploeg was waar niet bang voor hoefden te zijn. Zo ging men dus het veld op ongeïnspireerd en voor dat we het wisten stonden we achter met 1-2. In de rust bleek een donderspeech het enig wat zou kunnen helpen, en ja wel de ploeg had een wederopstanding de beuk er in. Oerterp wist niet wat hun overkwam, eindstand 4-2. Er kwamen nu geluiden van zou het dan toch…. Een nieuw kampioenschap???
Zaterdag 15 april kwam Jong Harkema op bezoek en met in het achterhoofd de 0-5 daar zou dit wel eens een gemakkelijke morgen worden. Maar dat bleek anders VV Opende heerste op het veld kans op kans werd gecreerd maar de bal wou er maar niet in. Trainer, leider en het talrijke publiek waren radeloos en machteloos tegelijk zouden we hier dan punten verspelen?? Maar de bevrijdende 1-0 kwam 1 min voor tijd. Opluchting in heel Opende en daar buiten de ploeg lag op kampioenskoers.
Maandag 1 mei ging de hoofdmacht naar Peize. Dat bleek een taaie tegenstander te zijn ze bezetten de 2e plaats dus verliezen was geen optie, maar winnen werd het ook niet de F1 perste er uiteindelijk nog een gelijk spel uit 1-1. Het was niet helemaal verdient maar op inzet en karakter prijkt de rood witte brigade nog fier bovenaan.

Zaterdag 6 mei kwam ONR uit Roden op bezoek met deze gasten en met name het publiek had Opende nog een appeltje te schillen, en dat deden ze. Zeer geconcentreerd gaven ze ONR voetballes en het het benutten van kansen klopte allemaal vandaag. De trouwe aanhang ook wel de 11 de man ( vrouw) gierden het uit op de tribune. Aanval na aanval werd op de mat gelegd om met uiteindelijk met 3-1 van het veld te stappen verdiend gewonnen. Nu waren er nog maar 3 wedstrijden te gaan.

Woensdag 10 mei een door de weekse voetbalavond en jawel wederom tegen angstgegner ONT hier mocht het niet fout gaan. Met de zon strak aan de hemel en weer op kunstgras gingen de Peenders fel van start en de eerste kansjes werden gecreerd. ONT stond 3e op de ranglijst, en kon ook goed voetballen dat bleek wel ze namen brutaal de leiding. Enige ontzetting op gezichten van enekele spelers, zou dan weer fout gaan?? Nee is antwoord vlak voor rust kwam de 1-1 en na de rust kwam er een zeer sterk 9 tal uit de kleedkamer ONT was onder de indruk en de laatste man kon die druk niet meer aan en schoot de bal pardoes in eigen doel toen knapte er wat bij ONT en Opende kreeg vleugels. En voordat men er erg in had stond er 1-4 op het score bord. ( zouden we Pieter Pama al kunnen inplannen )
Zaterdag 13 mei op bezoek bij VV Oerterp viel niet veel over te vertellen een regelmatige overwinning van 2-6. De spelers hadden hun hoofd al bij de kampioenswedstrijd en lieten deze wedstrijd voor wat het was. Echter de trainer was niet te spreken er hadden 10 doelpunten in gemoeten. Maar ik toeschouwer snap wel wat er in de kopjes van de spelers omgaat. Volgende week dan moet het gebeuren.
Zaterdag 20 mei VV Peize kwam op bezoek de nummer 2 van onze competitie wij stonden nog steeds bovenaan en dat wilden we ook zo houden. De tegenstander Peize kwam met grote getale richting Opende, spandoeken met enorme teksten, champagne, bekers en wat niet meer zei. Peize zou vandaag wel even kampioen worden volgens het legioen van de tegenstander. Maar daar dachten onze spelers en speelster iets anders over. Om 9.00 uur was de aftrap, dat iedereen een tikje nerveus was bleek wel het voetbal was niet wat wij waren gewent. Veel ballen kwamen niet aan en Peize begon zowaar te denken dat er wel wat te halen viel. Maar ze kwamen bedrogen uit, in minder dan 3 minuten sloeg Opende keihard toe. Een foutje bij Peize werd genadeloos afgestraft 1-0 en nog geen 2 minuten later bam 2-0. De trouwe aanhang keek blij en was in een jubel stemming in de rust, de trekker met kar kon besteld worden. De tweede helft werd een formaliteit Peize zette wel aan maar was niet bij machte om de Peenders te verrassen. Opende speelde het erg professioneel uit. En legde af en toe even een goed uitgespeelde aanval op de mat. Peize was uitgeteld kwam niet meer in de buurt van de goal van Opende. En tot overmaat van ramp schoten ze ook eens een keer in eigen doel 3-0 dat was tevens de eindstand.
Lian, Jesse, Mike, Senna, Tamme, Sem, Leon en Janniek van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Ook Karel en Rudolf van harte gefeliciteerd. Tevens wil ik hetb trouwe plubliek bedanken voor hun inzet en aanmoedigingen.
Forza Opende F1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht