Opende JO15-1 dendert door!!!

Nadat de competitie gestart was met een nederlaag en een riante overwinning die niet in de stand is opgenomen wegens het terugtrekken van het team, moeten de boys dus in achtervolging op de huidige topploegen in de competitie.

Twee degelijke “3 punters” op rij……

De eerste tegenstander in de achtervolging waren de lokale helden van TFS. Zij werden na een degelijke pot voetbal met een 3 – 1 nederlaag naar huis gestuurd. Op het kunstgras van Rottevalle moesten de volgende punten gepakt worden. In de laatste jaren bleek dit altijd een lastige uitwedstrijd voor onze boys, maar dit keer werd het een simpele 3 – 0 overwinning voor de Peenders. Zodoende is het vizier inmiddels weer naar boven gericht en lonkt de subtop voor de boys. 

Wedstrijd al snel beslist……

Dit keer werden de boys verwacht in het naburige Frieschepalen om het tegen de leeftijdsgenoten van RWF op te nemen. De toss werd verloren en de aftrap werd aan de Peenders gegund. Bij RWF zullen ze zich nog wel eens achter de oren krabben omtrent deze keuze, want vanaf de aftrap werd de weg naar voren ingezet en 10 seconden later lag de bal al achter de goalie. De Peenders gingen los en waren heer en meester. Na 5 minuten spelen stond er al 0 – 3 op het scorebord en was het al wel duidelijk. Weer 3 punten vandaag, alleen het aantal doelpunten moest nog ingevuld worden. Kort voor de rust werd er na weer een Peender goal door de laatste linie gevraagd, hoeveel staat het eigenlijk coach? Als antwoord volgde er “niet belangrijk, druk zetten boys”…

Doelsaldo opgevijzeld……

Tijdens de limobreak werd uiteraard de tussenstand nog even aangehaald: “boys, we staan nu wel met 9 – 1 voor, maar we zijn er nog niet…” Er werd afgesproken dat we ook in de 2e helft vol gas door zouden gaan en de boys hebben zich daar prima aangehouden. Na 6 minuten in het 2e bedrijf stokte de productie even, maar was er al wel weer 4x gescoord door de Peenders. Onder het toeziend oog van de “har(ry)de kern” wisten de boys in het verdere verloop nog regelmatig het gaatje achter de RWF goalie te vinden. Na het laatste fluitsignaal werd de kleedkamer opgezocht met een 17 – 1 winstpartij!!

Dus 3 punten en ook het doelsaldo “even bijgewerkt”. Een prima resultaat voor de boys, maar volgende week moet het weer een goed vervolg worden gegeven. Dan komt het tot dusverre ongeslagen Drachtster boys JO15-3 op visite in de Peen, en zullen de boys weer vol aan de bak moeten!!

Forza Peendermantsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Albert Nijboer (6x) Ide de Jong (4x) Roan Alssema (3x) Niels de Jong (1x) Collin Piersma (1x) Sander Doetjes (1x) en Carst Overwijk (1x)

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht