Opende JO15-1 doet uitstekende zaken!!!

De Peenders zitten de laatste weken in een goede flow en hebben de laatste weken enkele fraaie overwinningen geboekt. De beide ongeslagen koplopers zijn nog steeds niet geheel uit het zicht verdwenen, maar de boys kijken nog wel steeds tegen een gaatje van  3 verliespunten aan…

Vandaag was er een mogelijkheid om dat gaatje deels te dichten, want de topper tegen Grootegast stond op het programma. Ondanks dat deze ploeg louter winstpartijen heeft geboekt tot dusverre werd vol zelf vertrouwen de reis naar “de andere kant” van de Doezumertocht ingezet. Nog voordat deze goed en wel was gepasseerd kwam er bericht van de andere kant van de Skieding. Daar had Feanstars zich verslikt in Rottevalle… Kortom, de ideale kans om de aansluiting te krijgen met de beide koplopers!!

Flitsende start voor de Peenders……

Met de woorden “geniet van deze topper en zorg dat de 3 punten meegaan naar de Peen” werden de boys naar buiten gestuurd. Even was het zoeken aan beide zijden, maar al snel ging het gas er op. Regen, wind, een zwaar nat veld, niet de meest ideale omstandigheden, maar de Peenders wisten daar goed mee om te gaan. Ineens was er de flitsende steekbal en was het Roan die alleen op de goal afging. Waar de groene zijde alle aandacht op hem richtte zag hij Albert geheel vrij staan en was het voor laatst genoemde een koud kunstje om de Peenders op voorsprong te zetten. Een schoolvoorbeeld van de Peenders hoe je met kansen om moet gaan!!

Nog geen 5 minuten later werd de marge al verdubbeld en moest de thuisploeg serieus in de achtervolging. Grootegast kwam een aantal malen goed door, maar steeds was daar een Peender voetje om het laatste zetje te voorkomen. En was dat niet het geval, dan stond / lag Stef steeds keurig in de weg!! Met nog een klein kwartiertje te gaan in de 1e helft werd de verdediging van Grootegast weer in de luren gelegd en mocht Albert zijn zuivere hattrick volmaken.

Keurig uitgespeeld……

Tijdens de limobreak ontvingen de boys de complimenten, maar ook de boodschap dat de strijd nog niet was gestreden. Ondanks die waarschuwing lieten de boys even de teugels vieren en was het Grootegast die vanaf de aftrap direct gevaarlijk werd en na 3 minuten zelfs de 1 – 3 wisten binnen te werken. Je zag direct het geloof in eigen kunnen weer terug keren bij de thuisploeg en aan Peender zijde, met name bij de technische staf dan, de vertwijfeling binnen sluipen… De rode brigade op het veld keken elkaar even aan en het tempo werd ineens weer opgevoerd. Binnen een tijdsbestek van 7 minuten werd de beslissing definitief geforceerd en stond er 1 – 6 op het scorebord…… In het resterende deel wisten de Peenders niet meer tot scoren te komen, waar de thuisploeg in de slotminuten nog 2x een gaatje achter Marijn wist te vinden.

En hoe nu verder……

Een mooie teamprestatie van de boys en uiteraard werd er even een feestje gevierd in de kleedkamer, winst in de topper, concurrentie laat punten liggen… Met andere woorden, een uitstekende dag voor de Peenders. Grootegast, Feanstars en onze boys hebben nu allemaal 3 verliespunten. Met nog 3 speelronden te gaan voor onze boys, is de aansluiting gevonden en kan het doelsaldo weleens beslissend gaan worden. Kortom, de komende weken nog 3x vol aan de bak en dan op het eind maar weer eens kijken waar we staan.

Aanstaande zaterdag zijn de boys weer thuis te bewonderen op het eigen veld en komt de tegenstand van de lokale helden van Drachtster Boys JO15-4.

Forza Peendermantsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Albert Nijboer (4x) Roan Alssema (1x) en Sander Doetjes (1x)

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht