Opende JO15-1 klimt en pakt de koppositie!!!

Na de knappe overwinning van vorige week bij de ongeslagen koploper Grootegast doen de Peenders weer volop mee in de titelstrijd. Vandaag was Drachtster Boys JO15-4 de volgende horde die moest worden genomen.

Kort voor aanvang kwam het bericht binnen dat Rottevalle zich als reuzendoder ontpopt in deze competitie. Waar vorige week al Feanstars werd verslagen, was vandaag Grootegast het slachtoffer van hun dadendrang. Mede door deze resultaten konden de Peenders bij een ruime overwinning vandaag eventueel de koppositie innemen.

Wel veel kansen, maar geen veel doelpunten……

Ondanks de overvloedige regenval was een deel van de Peender velden nog goed bespeelbaar. Voor de boys het sein om er direct volop in te klappen en de 3 punten thuis te houden. Binnen 5 minuten werd het eerste gaatje al gevonden en het massaal opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten. Maar op de een of andere manier wou de 2e treffer niet snel vallen. Deels door eigen toedoen van de Peenders maar het moet ook gezegd worden dat de gastengoalie zich ook prima liet zien met enkele fraaie reddingen.

Uiteindelijk ontbrande de wedstrijd ineens in de slotfase van de 1e helft. Ineens een rode flits en was het Jesse die verwoestend uithaalde en zijn poging in het doel zag vliegen. Nog geen 2 minuten later was de stand al 3 – 0 en leken de boys los. Maar direct vanaf de aftrap viel er een tegentreffer te noteren en dat haalde (nog) even de angel er uit bij de boys.

Verschil gemaakt……

Tijdens de limobreak werden nog 1x de puntjes op de “i” gezet, en moest het in de 2e helft gebeuren voor de boys. Met de boodschap: “Boys, vandaag met minimaal met 6 doelpunten verschil winnen, dan stijgen we naar plek 1” werden de boys weer naar buiten gestuurd.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd de druk vol opgevoerd en binnen het kwartier liepen de boys uit naar een 7 – 1 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar ineens werd er een versnellinkje lager geacteerd en dan blijkt maar weer eens dat dit niet kan. Drachtster Boys wist de bal ineens 2x bij de Peenders binnen te prikken en was de marge ineens weer “te klein…” De boys pakten de draad weer op en werd de marge weer in ere hersteld. Uiteindelijk stapten de boys met een verdiende 9 – 3 overwinning van het veld.

Koppositie ingenomen……

Bij het verlaten van de Peender arena stond de “har(ry)de kern” om het hoekje te wachten. “Pssst, he coach, beker en competitie, beide belangryk, dus een titel en oerwintering yn de beker, oars wurdt het een dreeche kryst foar dy jonkje…”

Als coach ben je tevreden, de hele ranglijst doorlopen tijdens de afgelopen periode, nu met nog 2 speelronden te gaan pakken de boys op basis van het aantal gescoorde doelpunten de koppositie en dan nog is de “3e colonne” niet tevreden. Tja, voetbal maakt wat los… Het lijkt er op dat onze boys het samen met Feanstars uitgaan maken wie er met de titel vandoor gaat, en het zal een spannende ontknoping worden!!!

Voor onze boys resteren nu nog 2 speelronden, die komend weekeinde begint met een uitwedstrijd. De boys worden dan in Harkema verwacht om het daar op te nemen tegen de lokale helden van Harkema Opeinde JO15-1.

Forza Peendermantsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Albert Nijboer (5x) Roan Alssema (2x) Jesse Ian de Jong (1x) en Sander Doetjes (1x)

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht