Opende JO15-1 krijgt weer wat kleur op de wangen!!!

 

Het is al weer een poosje geleden dat er wat berichtgeving omtrent onze JO15-1 verscheen. De laatste berichten werden verstuurd in het al weer ver achter ons gelegen 2016… Tijdens de winterperiode hebben de boys in de zaal geacteerd, maar het echte en belangrijke werk wordt toch wekelijks op het echte gras verricht.

 

Het drama van Haulerwijk……

Nadat de restjes van koning winter waren verdwenen was de eerste wedstrijd een uitwedstrijd in en tegen Haulerwijk. Waar we onze eigen boys op plekje 8 terugvinden is de tegenstander nog verwikkeld in de strijd om plek 1. Waar de Peenders in september al Ray zagen afhaken door een gecompliceerde beenbreuk, kwam ook Albert de winterperiode niet breukvrij door. Ook hij is de rest van het seizoen uitgeschakeld wegens een gecompliceerde beenbreuk…, al werd in deze transferperiode wel Stefan Snip binnengehaald. Daarnaast zit er ook nog wat groei problematiek in bij de boys waardoor liezen, hamstrings, de knieën van Ide en andere spierklachten regelmatig opspelen. Kortom, het wil (nog) niet echt lukken dit seizoen… Al snel vielen er 2 spelers uit en werden de overgebleven 9 spelers weggespeeld naar een kansloze 11-0 nederlaag…

 

Lichte tekenen van herstel in Ureterp……

Ook Ureterp is 1 van de te kloppen ploegen dit seizoen. Zij zijn eigenlijk de enige echte uitdager van koploper Grootegast en stond er voor de boys dus wederom een zware opgave te wachten. De boys verrasten vriend en vijand en wisten tot aan het rustsignaal gelijke tred te houden met de thuisploeg, waar zelfs een voorsprong niet onverdiend was gezien de kansen verhouding. Direct na rust sloeg de thuisploeg echter genadeloos toe en wist men snel uit te lopen naar een 3 – 1 voorsprong. Waar de Peenders vol overgave op zoek gingen naar de aansluiting viel de treffer op de andere kant en moest er wederom een nederlaag geslikt worden. Ondanks de 4 – 1 nederlaag, toch een teken aan de wand die de komende weken wat op moet brengen…… 

 

Feanstars worden kansloos gelaten……

Na het laatste thuis optreden begin november van het vorige jaar, was het vorige week eindelijk weer eens wedstrijd op het eigen sportpark. Direct ook een wedstrijd waar weer kansen voor de boys lagen. De bewoners van de ander kant van de Skieding kennen ook een moeizame jaargang en de uitwedstrijd werd al door de boys in winst omgezet. Dus het moest weer een keer raak zijn…… Ook dit keer waren de boys de betere van het stel en werd “de slag om de Skieding” glansrijk door onze boys gewonnen. Met een klinkende 6 – 1 overwinning van de boys werd er keurig aan de opdracht voldaan.

 

Ook Jong Harkema met lege handen naar de uitgang gestuurd……

Vandaag was Jong Harkema de tegenstander op ons eigen sportpark en een ploeg die (ook) gepakt moest worden volgens de opdracht van de technische staf. De boys hadden dit goed in de oren geknoopt en lieten prachtige staaltjes voetbal zien vandaag. Eindelijk weer eens, hoorde je de trouwe supportersschare denken en zeggen…… Zo kennen we onze boys weer, naast bravoure en doelpunten, gewoon lekker en goed voetballen!!!

 

Als coach sta je dan te genieten, ondanks de blessures en aderlatingen voor het team, wel de spirit kunnen opbrengen en mooie dingen laten zien!!! Tijdens de serie van nederlagen was daar steeds de “har(ry)de kern” die zich liet horen en zien. Maar er moet gezegd worden, afgelopen maandag na de 1e overwinning sinds 15 oktober stond hij op de oprit van een toch wel geslagen coach. “Best genoch jonguh, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer…… Mar ik hald der fertrouwen yn, nije wyke meist wer foar de groep stean……”

 

De Peenders hebben zich de afgelopen periode weer positief laten zien en zijn maar wat bereid om deze lijn door te trekken richting het einde van de competitie. Volgende week gaan de boys op bezoek naar het naburige Marum om daar de 3 punten te bemachtigen!! Voor Ray, Appie en Ide succes met het herstel en de revalidatie!!!

 

Forza Peendermantsjes!!!!

De Peendergoals werden in de afgelopen periode verzorgd door: Roan Alssema (6x) Jelle Brink (2x) Sierd de Vries (1x) Stefan Snip (1x) Jorn de Jong (1x) en Chiel van der Veen (1x)

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht