Opende JO15-1 viert het kampioenschap!!!

De laatste weken is het een ware “nek aan nek” race tussen onze boys en de Feanstars. Beide teams weten steeds vrij gemakkelijk de 3 punten binnenboord te houden en jutten elkaar op qua doelpunten productie. Met inmiddels de laatste speelronde bereikt staan de Peenders er net iets beter voor en gaan zij op de slotdag als favoriet van start.

Op de andere kant van de Skieding zijn de velden iets minder van kwaliteit dan bij ons in de Peen, aangezien de wedstrijd van de Feanstars al vroeg uit het programma werd gegooid. Voor de Peenders restte er vandaag dan ook niets anders op dan een dikke uitslag neer te zetten.

Haperend begin……

Onder het toeziend oog van een grote schare aan supporters werd om 11.30 uur de wedstrijd in gang gezet door vd Woude sr. Waar de boys normaliter direct gas geven, was het nu even aftasten… De eerste speldenprikjes werden zelfs uitgedeeld door de gasten en de “har(ry)de kern” begon al lichtjes te mompelen… De eerste echte vloeiende aanval van de Peenders strandde nog op de benen van de gastengoalie, maar even later werd hij volstrekt kansloos gelaten. Alleen voor de keeper hield “Appie” het hoofd koel en schoot beheerst raak. Nadat hij 3 minuten later hetzelfde kunststukje nog eens herhaalde, was het echte verzet wel gebroken bij Drachten.

 

De Peenders waren zich bewust van de opdracht vandaag, een monsterscore neerzetten die de concurrentie op voorhand al het hoofd doet buigen… Tot aan de limobreak werd er goed doorgespeeld en met uiteindelijk een 6 – 0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht. Tijdens de limobreak gaven de boys zelf aan dat ze niet geheel tevreden waren. “He coach, er mogen nog wel wat goaltjes bij, dus we willen nog even volle bak…”

De lat hoog gelegd……

Direct na de hervatting volgde een spervuur aan kansen voor de Peenders, alleen net die “echte” scherpte voor de goal ontbrak even. Op een stand van 7 – 0 wist Drachten de eretreffer achter Marijn te prikken en dat was toch wel tegen het zere been van de Peenders… Verder lieten de boys het dan ook niet meer komen en wist men regelmatig nog een gaatje te vinden in de Drachtster defensie.

Vanuit de Feanstars was er uiteraard een delegatie aanwezig en op het moment dat de boys de dubbele cijfers bereikte werd de handdoek al gegooid. “Dit gaan we denk ik niet meer goed maken…” Voor de Peenders het seintje om toch nog wat meer marge in te bouwen en uiteindelijk werd er afgefloten met een 13 – 1 stand op het scorebord.

Wel of niet……??

Officieel zijn de boys nog niet kampioen, maar als zelf de “har(ry)de kern” al juichend het veld op stormt na het laatste fluitsignaal, dan kan de titel wel gevierd worden!! De boys hebben in de kleedkamer het feestje gevierd en uiteraard afgesloten met de traditionele rondrit. Bij terugkomst op Peender sportpark kwam de “har(ry)de kern” nog even langs, “He gefeliciteerd coach, dit lyket der op, maar nije wyke diel 2 helje, oars kest Peter Bosz achternei…”

 De boys hebben de competitie afgesloten met 27 punten uit 10 wedstrijden en qua doelsaldo zijn ze geëindigd op 71 voor en 16 tegen. Een meer dan verdienstelijk resultaat. Komend weekend maken de boys zich op voor een confrontatie tegen Feanstars JO15-3, met als inzet overwintering in het beker toernooi!!

Forza Peendermantsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Albert Nijboer (5x) Sander Doetjes (3x) Niels de Jong (3x) en Roan Alssema (2x)

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht