Opende JO17-1 stuurt Feanstars met lege handen terug over de Skieding!!!

Deze week was het weer een thuiswedstrijd voor de boys en wat voor eentje!! Er stond weer een heuse “Slach om de Skieding” op het programma. Al bibberend en met knikkende knieen kwamen de lokale helden van Feanstars JO17-2 naar ons eigen sportpark. Als dat bibberen nu van de kou of van de te verwachten tegenstand kwam laten we maar even in de midden…

Matige eerste helft…

Een derby tegen veel klasgenoten… Je zou zeggen dat je dan eigenlijk altijd scherp bent en er direct bovenop vliegt. Helaas was dit niet het geval en lieten de boys wel heel erg slordig voetbal zien. Weinig druk, amper combinaties, veel balverlies…… De tegenstander zag dat het (nog) niet liep bij de boys en probeerden met wat lange ballen gevaar te stichten. Uiteindelijk viel 1 zo’n lange bal goed en wisten de Feanstars brutaal de leiding te pakken. Langs de zijlijn was er direct wat reuring onder de supporters over wel/geen buitenspel. Ondanks dat we in de Peen de zaakjes goed voor elkaar hebben beschikken we hier niet over de VAR en moesten de boys in de achtervolging.

Langzamerhand beten de boys wat meer van hun af en waren ze een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk moest de hulp van de gasten goalie er aan te pas komen voor wat betreft de gelijkmaker. Een afstand schot van Eize glipte hem door de handen en betekende de gelijkmaker.

Snel beslist…

Met de verkleumde handen om de kopjes thee heen geklemd werd de speech van het technisch duo aangehoord. Er is heel wat gezegd en dat de boodschap goed is aangekomen bewezen de boys direct na rust. Er werd even een versnellinkje hoger gespeeld, en direct volgden er een groot aantal kansen voor de boys. In tien minuutjes tijd was het Roan die tot 3x toe het eindstation was in de Peender aanval en de stand op 4 – 1 bracht!!

Door deze snelle goals verdween ook het laatste restje spanning in deze derby. Duidelijke cijfers, maar met ietwat meer scherpte voor het doel en de echte Peender dadendrang had Feanstars eigenlijk met een ruimere nederlaag over de Skieding terug moeten gaan.


Los van de onderste regionen…

Afgelopen woensdag tijdens en na de ledenvergadering was er nog druk overleg tussen de “har(ry)de kern” en voorzitter Dikkens over wel of niet ingrijpen. Maar met 2 winst partijen op rij in 2 derby’s krijgt het technisch duo vooralsnog het voordeel van de twijfel. De boys hebben hun nu toch wel duidelijk los gewerkt van de onderste regionen en krijgen inmiddels weer een paar teams boven hun in het vizier!!

Voor komende zaterdag staat er weer een pittig en uitdagend potje op het programma. Op eigen sportpark mogen de boys dan de opgaande lijn van afgelopen weken proberen door te zetten. Dan wachten namelijk de lokale helden van VenV’67 JO17-3 die op dit moment nog volop strijden om het kampioenschap. Uiteraard rekenen de boys weer op veel support langs de lijn!!!

 

Forza Peendermontsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Roan Alssema (3x) en Eize Drent (1x)

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht