Opende JO9-3 start met een overwinning in de derde klasse

Na het kampioensschap in de najaarscompetitie komen de heren van Spa en Klaver deze competitie uit in de derde klasse. Twee stapjes vooruit en dat gaan de jongens het komende jaar ook merken. Het tempo zal hoger komen te liggen en ook zullen de duels (om de bal) al steeds fysieker gaan worden.

Na een generale tegen Grootegast (4-6 verlies) stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd, uit tegen Jubbega (gedegradeerd uit de tweede klasse) op het programma.

Jubbega startte goed aan de wedstrijd en wist Opende de eerste tien minuten flink onder druk te zetten. Goede reddingen van Jurre en prima verdedigend werk van de rest van de spelers zorgde ervoor dat de nul op het scorebord bleef staan.

Tijdens twee spaarzame uitvallen liet Opende zien dodelijk effectief te kunnen zijn in de afronding en twee keer was het dan ook raak. Dit zorgde er ook voor dat Opende met 0-2 de kleedkamer op mocht zoeken.

Een bakje ranja en de yell achter zich latende werd er stevig begonnen aan de tweede helft. Na een pracht van een treffer uit een corner en nog twee mooie goals werd een veilige marge van 0-5 bereikt en nu kon Opende rustig de wedstrijd uitvoetballen.

Wat streden de mannen voor iedere meter en Colin en Silas zorgden ervoor dat iedere aanval van Jubbega (en dat waren er best veel) stranden in schoonheid. Ook de rest van de mannen speelden een voortreffelijke partij en dit zorgde ervoor dat de eerste drie competitiepunten in de ‘derde’ klasse een feit waren.

Dit hadden de leiders vooraf niet gedacht, maar dit team heeft al eerder laten zien zich goed aan te kunnen passen aan de omstandigheden en snel te kunnen en willen leren. Het komende halfjaar hopen we samen weer veel te leren en stukje bij beetje (nog) beter te worden.

Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd, dan zal ONT de tegenstander zijn.

Spelers: Jurre de Bruin, Silas Mulder, Wouter Agsteribbe, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, Chris Pool, Colin Hiemsta en Janieck Spa.

Peender goals kwamen deze x van: Janieck (3x) en Milan (2x).

Speler van de Week: “het gehele team”.  De eerste wedstrijd in de derde klasse werd er samen gestreden voor iedere bal en grasspriet. Er werd goed samengespeeld en hierdoor zijn jullie tot veel in staat.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht