Opende weet wederom te winnen van topper

Zoals Opende dit seizoen al meerdere malen heeft laten zien weet men het beste uit zichzelf te halen tegen te toppers. Eerder dit seizoen ondervond Lycurgus dat al eens en ook afgelopen zaterdag moesten zij het onderspit delven (1-0).

Opende startte furieus aan de wedstrijd en middels kansjes van Eringa, Oosterbaan en een paar gevaarlijke inswingers van Wildeboer lieten zij de intenties van deze middag wel zien. De gasten werden bij de keel gegrepen en deze wedstrijd liet Opende niet meer los.

Zonder de geschorste Veenstra en Borger en de werkende Elzinga was het een lust voor het oog om de overige elf mannen te zien strijden.

In de tweede helft  ontstond de treffer uit een stilstaande situatie. Westerhof slingerde de bal voor en Oosterbaan wist deze op zijn ‘Bep Bakhuis’ binnen te werken. Even dacht Lycurgus aan buitenspel, maar scheidsrechter De Klein besloot (overigens terecht) anders.

De laatste twintig minuten ging Lycurgus één op één voetballen, maar de laatste linie van Opende gaf geen krimp. Onder uitstekende aanvoering van Van der Veen en Van der Wal werden de ruimtes klein gelaten en ontstond er geen enkele kans voor de blauw-witten.

Opende kan weer naar boven kijken en komende week zal er ook eens een resultaat neergezet dienen te worden tegen één der laagvliegers om dit een goed vervolg te geven. ODV is aankomende zaterdag om half drie de tegenstander op het eigen sportpark in de ’Grinzer Peen’.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht