Kop is d’r weer af voor Peender heittie’s

Kop is d’r weer af voor Peender heittie’s

Vrijdagavond mocht de Van Doezum-brigade zich weer gaan melden op de groene weide. In Kollum werd er gestreden tegen De Lauwers, ASC en de thuisploeg.

Opende trad deze avond aan zonder de sponsor, beerke die zichzelf uit mocht leven op het toneel en Pieter v/d Wal. Gestart werd er tegen De Lauwers. Na wat aftasten waren er al wat kansjes voor Coup en roodrunner Vlastuin. Of we nu met 0-1 achterkwamen of voor weet de razende reporter niet meer. Tony Heineken liet in  ieder geval bij de tegentreffer weten dat er ingestapt moest worden. Op het moment dat Tony uitgesproken was lag de bal echter ook al in het netje. Klaver maakte na een korte passeeractie de treffer voor Opende. Wel moesten we verder zonder Martin, een opspelende blessure nekte hem al in de warming-up en na 5 min meespelen zat er niks anders op dan Gerrie te komen assisteren.

De tweede wedstrijd kruisten we de degens met ASC. Dit team was goed op elkaar ingespeeld en liep uit naar een terechte 0-3 tussenstand. Debutant Van der Meulen (overgekomen van de boys) liet cool de 1-3 aantekenen, maar meer zat er niet in.

De laatste wedstrijd was tegen de ‘Kollummers’. Dit potje ging weer mooi gelijkwaardig op waarbij Opende kansen kreeg via Weening, de Koup, roodrunner Vlastuin met een geweldige omhaal (net naast) en Coup. De bal wou er achter maar niet in en in één van de tegenstoten was het wel raak voor Kollum. De paal stond nog in de weg,maar hierna kon één van de heittie’s de bal niet meer uit de weg gaan en werd de bal vakkundig over de eigen doellijn gewerkt.

Nog geen paniek bij Van Doezum en zijn mannen, maar nadat de heittie’s mogen genieten van de eerste zonnestralen moet er over een aantal weken wel uit een ander vaatje getapt worden. Tja tappen en het verorberen van het getapte is de heittie’s wel toevertrouwd. Game on…..

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht