Peenderpake's in zwaar weer

 

De winterstop is weer voorbij. De temperaturen gaan weer omhoog dus de PEENDERPAKE,S worden weer wakker geschud uit hun winterslaap.
Maar hoewel de temperaturen weer aangenamer worden is het bij de PAKE,S ronduit killetjes. De eerste sessie van dit sterrenensemble moest worden afgezegd i.v.m. personele problemen. Van de 14 man die dit team bezit waren er slechts 5 beschikbaar. Ondanks hevige protesten van het "lijdende" duo PEET en KNIKKNAK was de knvb onverbiddelijk en werden de eerste 3 potjes regulier omgezet in 3 maal een 3-0 nederlaag. Sessie nummer 2 moest worden gespeeld op ons eigen geliefde sportpark in Opende en na 2 weken van intensief vergaderen waren de 2 leidinggevenden van de PAKE,S het eens over het strijdplan. De opdracht was zowel simpel als duidelijk: WE MATTE KNALLE.
De zomerse temperaturen van het weekend ervoor waren inmiddels afgezakt naar meer normalere normen voor deze tijd van het jaar dus van zomeravondvoetbal kon geen sprake zijn. (dachten we).
Bij aankomst bleek dat maar liefst 9 pake,s de kleinkinderen bij beppe hadden gestald zodat de OLDE MONTSJES vanavond de ontstane achterstand in de competitie weer recht konden zetten. Helaas moest DE PIJP op het laatste moment afzeggen vanwege zakelijke aangelegenheden. Blij verrast was het "lijdende"duo met de komst van "BEERKE" die op een listige manier was weggelokt bij de HEITIE,S.
Verder de gebruikelijke namen zoals KRAMER, POMPKE, BLUNDER, F F TJOELKER, BRINK, speler coach PEET, DJ SIMON en waarempel RINZE VUISTJE BRUINING. Met KNIKKNAK deze avond in een dubbelrol ( leider en scheids) kon het haast niet mer mis gaan.
Eerste opponent deze avond waren De WILPERPAKE,S. Een zeer taaie tegenstander die het ons altijd weer lastig maakt. Na 25 minuten spelen klonk het eindsignaal en stond er een 2-2 uitslag in het boekje van de scheids. En er moet gezegd worden er werd gestreden voor dit resultaat. Twee keer moest een achterstand worden goedgemaakt en met strijd en passie werd dit bereikt. Tijd om na te praten was er niet want de PAKE,S van Grootegast stonden te springen om de OLDE PEENDERMONTSJES dr in te kakken. VON GRUTTEGOST HA WE NOG NOOIT VERLEN, hoorde ik iemand zeggen.
Met gebogen hoofden verlieten we na opnieuw 25 (slopende) minuten het veld. Met de overtuigende cijfers van 1-4 werden we van de mat geveegd.
En natuurlijk zijn de "lijders"verantwoordelijk voor het resultaat van het team en de eerste witte zakdoekjes kwamen al tevoorschijn. Maar gelukkig voor dit duo stond inmiddels wedstrijd nr 3 alweer op het punt van beginnen en dit keer moest er worden gespeeld tegen regerend nederlands kampioen ROPTAPAKE,S. Volgens het (in ruime mate ) aanwezige publiek was de uitslag al duidelijk: DIT WURD IK WOL TSIEN NUL VJAR ROPTA. De 25 minuten werden ingekort naar 20 minuten zodat de verwachte score misschien iets dragelijker zou worden. Met toch wel enige trots stapten we na het einsignaal met slechts 1 tegendoelpunt van het veld dus dit werd toch als een overwinning beschouwd en na enig overleg werden de witte zakdoekjes(voorlopig) weer weggestopt. Er waren zelfs nog mogelijkheden om te scoren deze wedstrijd meer bij pake RINZE was HET OP. POMPKE was op weg naar een zeker doelpunt maar werd genadeloos neergesabeld door 2 ROPTAPAKE,S. Maar doordat scheids KNIKKNAK hier zo om moest lachen vergat hij te fluiten en voorkwam hiermee dat er misschien zelfs een punt kon worden meegenomen tegen dit zeer sterke team.
De eerste meters zitten weer in de benen. De eerste kratjes ook. Na een aantal biertjes waren alle voorkomende en tegenvallende resultaten weer vergeten en werd alweer vooruitgekeken naar de volgende wedstrijden. 
Tot dat bekend werd gemaakt dat dit volgende week al was.
DON OL???? DON BIN IK NOG NET HERSTELD. DOOGE JIM WOL. 
Lijkt het je , na het lezen van dit verslag nou ook leuk om eens een keer te ballen met deze PAKE,S dan ben je van harte welkom. Het enige criterium is dat je 45+ bent en dat je geen commentaar op het "lijdende"duo mag hebben. Voldoe je hieraan dan ben je van harte welkom.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht