Peenderpake's slaan toe in Grootegast

Na een weekje rust moesten de OARE MONSJES weer aantreden.

Dit keer was Grootegast de gastheer dus maakten Peet en Knikknak 

zich geen zorgen over eventuele afzeggingen, immers  Grootegast ligt

naast de deur. Dus alvast maar na gaan denken over hoe de vele pake,s

opgesteld moesten worden.

Om 18.57 uur reed de karavaan ( 1 auto) richting de hoofdstad van onze gemeente. MATTE WE WOL HINNE COACH ??? roept Kramer. IK GJIN ECHT NET MIJ TRIJE MON BOLLJEN JER!!!!! Even overleggen met elkaar.

WE GOAN GEWOON HINNE roept Kees. WE KIEKN DOAR WEL HOE UT GAIT

De "lijders"Peet en Knikknak besloten hun verantwoordelijkheid te nemen

door ook mee te doen, hoewel Peet ernstig geblesseerd was en Knikknak 

nou ja zeg nou zelf. Beerke en Sip waren op eigen gelegenheid naar het sportpark gekomen dus een snel rekensommetje leverde 6 pake,s op.

Maar Beer had nog een verrassing voor de pake,s want wie had hij weten te strikken????? Good old HARRIE NAC. Een aangename verrassing voor de OARE MONSJES. Nadat de kleding onderling was verdeeld en de wissels bekend werden gemaakt moest Harrie toch wel even slikken. HE  GJIN WISSELS????EN WE MATTE TRIJE WEDSTRIEDEN????? 

RUSTIG MAR JONKJE zei Peet, WIE BINNE DR IK BIE.

De eerste wedstrijd was tegen de Ropta pake,s en ik moet zeggen UT GONG NET VERKEERD. Met slechts 4-1 werd er verloren dus dikke prima. Doelpuntenmaker voor de pake,s deze wedstrijd was Peet.

De tweede wedstrijd zal het wel beter gaan want we raken al aardig op elkaar ingespeeld zei Beerke.

Na 25 minuten spelen tegen de Wilper pake,s  stond er 6-1 op het scorebord. En voor de pake,s scoorde Peet opnieuw, helaas maar 1 keer dus weer geen winst voor de oalde monsjes.

NOU GRUTTEGOST NOG EEVM EN DON BIN WE DR OUW 

SILLE WE MAR EEN KETIERKE DWAAN SKEIDS, WONT WE BINNE DWARSTROCH riep Sip.

Binnen de minuut stonden we weer achter. Maar dit keer werden de ruggen geregd ( op die van KK na natuurlijk) en opnieuw was het Peet die dit keer verwoestend uithaalde. Bam 1-1.  Twee minuten later lag de bal alweer achter Kees in het netje. 2-1. WE KINN OANS OK WEL DOOD VOETBALLN MET ZO,N KEEPER riep Peet kwaad. Maar toen kwamen de pake,s los. Beerke nam de regie in handen achterin. Kramer schoof samen met Harrie een linie door. Sip schoof hierdoor automatisch mee en zelfs Knik Knak ging zich in beweging zetten. Grootegast werd volledig onder de voet gelopen en er was geen houden meer aan. Harrie 2, Sip 1, KK 1, en na een adembenemende rush vanaf de achterlijn was het Kees die de laatste goal voor zijn rekening nam. Wie?? Kees???  Jazeker Kees.

Eindstand 6-2 in het VOORDEEL van de pake,s. De eerste 3punter is binnen.

Even douchen en dan aan de bitterballen.

Nadat ook Knikknak was voorzien van een onderbroek (hij had nl niks bij zich) ging het richting kantine en werd er even nagepraat. Natuurlijk werd Harrie meteen toegevoegd aan de vaste selectie van de pake,s (als het mag van beppe natuurlijk) zodat er voor de beide "lijders" weer wat lucht lijkt te komen voor wat betreft de personele problemen van deze öldtimers". 

Dan nog een advies van Kramer aan Knikknak...... OT IK DIE WIE SOE IK DE LAMPE MAR NET OENDWAAN OST OP BED GIST WONT AT BEPPE TINIE DIE VREMDE ONDERBROEK SJOT DON BIST OEN BEURT.

Gelukkig werd het zo laat dat beppe al sliep als een roosje dus dat liep goed af. De laatste avond van dit roemruchte team zal worden gespeeld op 12 mei bij de Wilper pake,s.  Hierbij willen we Freddie Tjoelker, Freddie Wijma, Siemon Graansma, Andre Vlastuin, Jappie Pijpker, Rense vd Donk, Rinze Bruining, Henk Brink, Anton Dragstra veel sterkte wensen met hun blessure,s , ziekte,s , en tekortkomingen en hopelijk tot 12 mei.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht