De twee toevallige passanten, deel 7 (rest volgt t.z.t.)

Het borrelt in de Peen!!!

 

 

De “slapende reus ontwaakt” is een kreet die we vaak horen bij de aanhang van het “blauw gele” kamp ut Ljouwert. Maar na ons drie weken durende beker rondje door het Westerkwartier en hier en daar wat verder over de landsgrenzen durven wij daar nu wel een andere draai aan te geven…

“de Peender vulkaan ontwaakt”

 

Waar we in het verleden ons vaak richten op 1 hele dag bij een club, hebben we ditmaal onze blik wat ruimer ingezet. Gewoon over de A7 richting Groningen en zo nu en dan een afritje pakken. In het Westerkwartier kun je op meer dan genoeg plekken even genieten van een potje voetbal, zolang je de “weg” maar weet. En hoe kun je een rondje Westerkwartier beter beginnen dan bij de nieuwbakken vereniging VV Westerkwartier. Bij deze samensmelting van Boerakker en Niebert zagen we de Peenders deze jaargang voor het eerst in actie en eerlijk gezegd waren we toch wel even lichtelijk verbaasd. Een mix van jong en oud liet aller aardigst voetbal zien en wist een ruime winstpartij te pakken.

 

Mijn kompaan was die dag de Doezumer tocht gepasseerd om even een blik te werpen op het groene sportpark van Grootegast. Zij pakten toen uit tegen Niekerk met een mooie 5 – 3 overwinning, maar veel meer spektakel was er niet te vinden. Voor Niekerk het begin van het einde en uiteindelijk lag het Waterloo van “groenwit” ergens bovenin Grunnen, waar de lokale helden van Loppersum een brug te ver waren.

 

Met onze thuisbasis in de regio Heerenveen vliegen we met regelmaat even over de A7 voordat we ergens het Westerkwartier in duiken. Bijvoorbeeld even bij de mannen van Van Kammen een balletje gehakt halen om dan snel door te gaan naar de velden Marum. Maar hier werden we niet echt verwend en is er al helemaal geen beker vervolg. Maar heel eerlijk, afrit 31 is eigenlijk onze favoriet. De weg naar een aantal clubs…

 

Binnen no time ben je dan net even aan de andere kant van het Westerkwartier en sta je dan bij het rood wit van RWF. Een mooi gekleurde club waar de velden in de afgelopen zomer periode ook nog eens zijn gerenoveerd. Klaarblijkelijk geeft dit toch wel enige swung binnen de club, want met 3 winst partijen is een plekje in de 1e knock out ronde veilig gesteld.

 

Pak je de na de afrit de eerste afslag op de rotonde, dan dwaal je wat op de grens van het Westerkwartier. Links het friese deel, rechts de grunner kant. Een situatie die tijdens  diverse voetbal potjes regelmatig als “Slach om de Skieding” voorbij komt. Tijdens de voorbereiding wisten de Feansters een dikke uitslag tegen Jubbega neer te zetten, maar tijdens de 1e wedstrijd om het echie werd er verloren van deze ploeg. Het jeugdige team heeft direct herstel getoond en met overtuigende winstpartijen weten zij zich ook verzekerd van een beker vervolg.

 

Ondanks dat we inmiddels redelijk de weg kunnen vinden het Westerkwartier waren we vorige week toch even verkeerd gereden en kwamen we ineens rond vieren over de Verbindingsweg. Daar waren we getuige van het Peender slot offensief wat ons deed besluiten om vandaag de gehele wedstrijd mee te pakken. Dus afrit 31, over de Skieding en rechtsaf bij de piramide langs broezen.  Een ruime overwinning zou zomaar eens een plekje in de volgende ronde kunnen opleveren. Vaak heb je dan vooraf veel verwachting, maar is de daadwerkelijke uitvoering stukken minder… Echter was dit vandaag niet het geval. De Peenders legden een heerlijk fris potje voetbal op de mat en waren gewoon heer en meester vandaag.

 

Een tegenstander heerlijk dol draaien en een spervuur aan kansen. Gezien de hoeveelheid kansen waren de dubbele cijfers helemaal niet zo vreemd geweest vandaag. Helaas stokte de teller bij 4 en moest er zomaar ineens 2x gevist worden…

 

Samen met mijn kompaan hebben we ons nog even binnen in de kantine en onder de luifel laten zien. Even sfeer proeven en uiteraard even een balletje gehakt halen bij Dragstra en consorten achter de bar. Wie je ook sprak of hoorde, een ieder geniet van deze Peender ploeg. Jammer dat het vandaag net niet voldoende was voor de volgende ronde, maar er gaan nog heel wat mooie zaken in de Peen gebeuren. Zoals het “orakel van de Peen” ut Surhuizum, of te wel de “H” van het beruchte GHP trio al luidkeels liep te verkondigen: “Blinder blinder, wat een ploegje, dizze jonkjes kenne wol balje”

 

Op het moment dat Marcel en Benno het draaiend rad in werking zetten zijn wij richting uitgang gegaan. Het zal zeker nog heel lang gezellig geweest zijn bij de leukste club van het Westerkwartier, waar wij van nog wel wat spektakel van verwachten deze jaargang. En uiteraard komen wij ook dan graag weer terug op Sportpark “De Olde Wierden”

 

 

Groeten van “de twee toevallige passanten”

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht